Liverpools manager avfeier dommer-flaks

UENIG: Liverpool-manager Brendan Rodgers mener Southampton ikke har grunn til å klage på dommeravgjørelsene i kveldens oppgjør mellom klubbene.

UENIG: Liverpool-manager Brendan Rodgers mener Southampton ikke har grunn til å klage på dommeravgjørelsene i kveldens oppgjør mellom klubbene. Foto: Richard Heathcote (Getty Images)

- Han gjorde alt riktig.

22.02.15 22:41

SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 0-2:

Med nok en ligarunde på bortebane uten baklengsmål tok Liverpool et nytt steg mot en mulig plass i Champions League neste sesong.

Brendan Rodgers' menn har nå holdt nullen i fem strake ligakamper på bortebane og holder stø kurs mot en enda høyere plassering på tabellen.

Et drømmemål fra Philippe Coutinho var bare starten på begivenhetene i første omgang på den regntunge sørkysten.

Brasilianeren stilte inn siktet fra drøyt 25 meter og bøyde ballen i en nydelig kurve og opp i vinkelen bak Fraser Forster. Ballen dunket i undersiden av tverrliggeren og ned i målet.

Dermed var 0-1 et faktum allerede etter to og et halvt minutt.

Straffesituasjoner

Allerede før den tid, nærmere bestemt etter 15 sekunder, hadde Southampton rukket å rope på straffe første gang. I løpsduell med Emre Can gikk Filip Djuricic i bakken.

Dommer Kevin Friend vinket spillet videre og fikk høre det fra hjemmefansen. Men det var bare én av de mange omsdiskuterte situasjonene på St. Mary's de første 45 minuttene.

I femte spilleminutt skulle Southampton Djuricic definitivt hatt straffe da Joe Allen meide ned serberen med en sklitakling som var langt unna ballen.

(artikkelen fortsette under bildet)

HELDIG: Denne tidlige taklingen fra Joe Allen innenfor Liverpools eget felt var på ingen måte etter regelboka, men Southamptons Filip Djuricic fikk likevel ikke straffe. Foto: Richard Heathcote (Getty Images)


Men heller ikke da blåste Friend i fløyta.

- Vi kontrollerte kampen etter hvert. Pasningsspillet kunne vært bedre, men forholdene var dårlige. Å komme hit etter en europcupkamp og vinne er et kjemperesultat fra spillerne, kommenterte Liverpool-manager Rodgers i et TV2-sendt intervju.

Han mener dommer Friend gjorde en utmerket innsats gjennom kampen.

- Helt i starten gikk spilleren ned altfor lett, og det var aldri straffe. Etter det er selvfølgelig publikum etter ham når de ligger under, men jeg synes dommeren var glimrende. Jeg vil si at han gjorde alt riktig, fortsatte Rodgers.

Mer dramatikk

Dommer Friend gjored heller ikke noe da Raheem Sterling ble klippet ned i motsatt ende. En marginal berøring på ballen fra den involverte Southampton-spilleren reddet muligens The Saints der.

Friend brøt heller ikke inn da et forsøk på en lobb fra Eljero Elia traff brystet og seinere armen til Simon Mignolet, utenfor straffefeltet, da sistnevnte ruset ut for å avverge.

(artikkelen fortsette under bildet)

OMDISKUTERT: Simon Mignolet avverget forsøket til Eljero Elia, men ballen berørte armen til Liverpool-keeperen utenfor 16-meteren. Dette var bare én av mange avgjørende situasjoner på St. Mary's. Foto: Chris Ison (Pa Photos / NTB scanpix)

På overtid ville vertene ha straffe nok en gang da en corner traff armen til Dejan Lovren.

- Vi spilte mye bedre enn Liverpool, hadde ballen mer og flere sjanser. Jeg kaller situasjonene med dommeravgjørelsene uflaks. Den andre situasjonen er klar straffe til Djuricic, mener Southampton-manager Ronald Koeman.

- Noen ganger trenger laget å ha hellet med seg, og i de siste kampene har vi ikke hatt det.

Roligere etter pause

Tempoet og dramtikken roet seg noe da lagene hadde skiftet side. Southampton fikk ikke satt gjestene under det samme presset, og ble også straffet hardt for feil på egen banehalvdel.

Liverpool overtok ballen midt på motstanderens halvdel etter en horribel pasningsfeil. Den påfølgende bakromsballen så Southamptons bakre firer ut til å ha kontroll på, helt til Matt Targett sleivet ballen rett i beina på Sterling.

Liverpool-angriperen fikk skutt mellom flere forsvarere og via hånda til keeper Forster til 0-2.

Southampton greide aldri å svare, men følte nok at det meste gikk mot dem i den viktige toppkampen.

Med seieren er Liverpool oppe i 45 poeng på sjetteplass i Premier League, ett poeng bak søndagens motstander på plassen over.

Kampen om de gjeveste europacupplassene tilspisser seg for alvor. Bare fire poeng skiller mellom Arsenal på tredjeplass og Tottenham, som er nummer sju på tabellen etter helgens runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.