Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Louis van Gaal tror Liverpool vinner Premier League: - Klopp har gjort dem til en krigsmaskin

HYLLES: Jürgen Klopp får mye av æren for Liverpools fantastisk sesong.
HYLLES: Jürgen Klopp får mye av æren for Liverpools fantastisk sesong. Foto: Paul Ellis (AFP)
Sist oppdatert:
Mener de rødkledde fra Merseyside er mer sultne på tittelen enn de andre utfordrerne.

Til tross for tapet i Premier League mot Manchester City i midtuken er det fortsatt Liverpool som topper Premier League. Jürgen Klopps mannskap ligger fire poeng foran de regjerende seriemesterne.

Tapet på Etihad Stadium var de rødkleddes første tap i Premier League denne sesongen. På de 20 første seriekampene har Liverpool holdt nullen hele 11 ganger.

Det får blant andre Louis van Gaal til å applaudere sin tidligere erkerival. Nederlenderen trente Manchester United mellom 2014 og 2016, før han ble erstattet av José Mourinho.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Krigsmaskin

Han tror nå at det er nettopp Liverpool som seiler opp som den soleklare favoritten til å vinne seriegullet i den engelske toppdivisjonen:

- Liverpool har blitt en krigsmaskin under Klopp, både i forsvar og i angrep. Dersom jeg skulle ha tippet på hvem som vinner seriegullet, så ville jeg ha tippet på Liverpool, sier van Gaal til The Mirror.

Nederlenderen, som selv har trent City-trener Pep Guardiola, er overhodet ikke imponert over det hans tidligere elev har levert på den defensive fronten i ligaen.

IMPONERT: Louis van Gaal har latt seg fascinere av Liverpool og Jürgen Klopp.- Når laget hans må forsvare seg, så ser de grusomme ut. Liverpool har et lag som forsvarer seg mye bedre. Det er fordi Klopp har trent dem til å være krigende, enten de har ballen eller ei. Det er akkurat det Guardiolas lag mangler nå, poengterer nederlenderen.

Han hyller Guardiola og Citys evne til å spille god fotball, og påpeker at han «elsker å se måten City spiller på». Det er uansett ikke nok til å vinne ligaen, skal vi tro den karismatiske trenerlegenden.

- Kampen mot Liverpool beviste at de ikke kan forsvare seg. Da Liverpool utlignet så var det nok City-spillere i boks til å forsvare målet. I Premier League trenger ikke City vanligvis å forsvare seg, fordi de spiller ut de aller fleste lagene de møter, sier van Gaal.

Les mer: Warnock forbannet på Liverpool: - De mangler klasse

Åpent tittelrace

Selv hadde 67-åringen en fabelaktig statistikk mot Klopp og Liverpool. På sine seks oppgjør mot Liverpool som United-sjef tapte han kun ett oppgjør. Av de seks står han med fire seire.

Han hyller blant annet arbeidsmoralen til stjerner som Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané, men er klar på at han som supporter er glad for at City vant oppgjøret.

- Jeg er glad for at City slo Liverpool fordi det gjør tittelracet enda mer sensasjonelt. Spenningen er stor nå. Tre lag kan vinne ligaen, fordi vi kan ikke utelukke Tottenham, sier van Gaal.

- Liverpools har et større ønske om å vinne, og det kommer til å hjelpe dem til å vinne ligaen. Spør du meg, så vil Liverpool-spillerne det mer enn Manchester City-spillerne.

Som trener har van Gaal vunnet titler i fire land. Han står blant annet med en Champions League-tittel med Ajax, to La Liga-titler med Barcelona, Bundesliga-tittel med Bayern München og FA-cup-seier med Manchester United.

Han ledet også det nederlandske landslaget til bronsemedalje under VM i Brasil i 2014.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!