RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BOKAKTUELL: Claus Lundekvam.
BOKAKTUELL: Claus Lundekvam. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Lundekvam med ny bok: - Alkoholiker, narkoman og sexavhengig

Sist oppdatert:
Tidligere fotballspiller Claus Lundekvam legger alle kortene på bordet i sin nye bok «En kamp til». I boken forteller han brutalt ærlig om sin avhengighet.

«Mer og mer ga jeg tømmene over til Dyret, til Dyret red meg og ikke omvendt», skriver Lundekvam i boka som i disse dager gis ut av forlaget Cappelen Damm.

42-åringen forteller om sine første møter med alkohol og narkotika. Møtene med morfin, kortison og sterke smertestillende tabletter for å lindre smertene etter utallige skader på fotballbanen.

«Det hadde kanskje ikke blitt et problem for alle, men ble det for meg. Jeg slapp å føle. Tunge tanker bare forsvant. Jeg seilte av gårde på min rosa sky.»

Blåkopi

Boka er ført i pennen av Thomas Karlsen.

«Der og da skjønte jeg det ikke, at jeg var lite annet enn en blåkopi av andre narkomane – jaget som en besatt etter å gjenoppleve den første high'en, som en hund etter sin egen hale.», beskriver den tidligere Southampton-proffen.

I tillegg til narkotika, forteller Lundekvam at sex ble en avhengighet han slet med i nesten to tiår.

«I nitten år var jeg notorisk utro. At folk visste hvem jeg var, ga meg en følelse av uovervinnelighet, av å være hevet over moral og etikk, av at folk rundt meg var der for meg. Ble jeg avvist, gikk jeg videre til neste dame, helt til jeg fant noen som var villig.», heter det i boka.

Flytte fokus

Videre skriver Lundekvam om at han stilte opp i ukeblader og aviser, viste fram barna, bilene og eiendommene for å flytte fokus bort fra avhengigheten.

«Slik klarte jeg å skjule den andre siden av meg.», skriver han.

Lundekvam ble hentet til Southampton fra Brann høsten 1996. I de 12 årene som fulgte spilte han mer enn 400 kamper for den engelske toppklubben. Lundekvam er fortsatt den nordmannen med flest kamper i Premier League.

42-åringen fra Austevoll utenfor Bergen står med 40 landskamper for Norge – den siste i september 2005. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere