Mahrez-hat-trick sendte Leicester til tabelltopp

1-2-3: Riyad Mahrez regelrett herjet med Swansea for Leicester.

1-2-3: Riyad Mahrez regelrett herjet med Swansea for Leicester. Foto: Rebecca Naden (Reuters)

Leicester virker ustoppelige.

SWANSEA - LEICESTER 0-3:

Til tross for at Jamie Vardy har stjelt de aller største overskriftene i Leicester denne sesongen, følger Riyad Mahrez hakk i hæl. Lørdag var det sistnevnte som viste seg fram fra sin beste side da han sørget for tre nye poeng for blåtrøyene.

Mahrez scoret alle tre målene da Leicester vant borte mot Swansea på Liberty Stadium. Bortelaget vant hele 3-0 i Wales.

Overraskende scoring

Det er som regel ikke spesielt overraskende når Riyad Mahrez finner veien til nettmaskene. Lørdag kom det første målet hans likevel på en litt merkelig måte. For at den lille teknikkeren skulle score etter en corner, var det ikke mange som hadde sett for seg før kampstart.

På hjørnespark fra Marc Albrighton etter bare fem minutter, skjedde likevel dette. Mahrez regelrett kriget inn scoringen som sendte gjestene i ledelsen.

Mahrez-dobbel

Den andre scoringen til lynvingen kom dog på mer vanlig Mahrez-vis. N'Golo Kante fant den algeriske landslagsspilleren i bakrom, og høyrekanten kom alene med keeper.

En dragning inn i banen og en rolig avslutning nede i det lengste hjørnet var nok til å doble bortelagets ledelse. 2-0 til Leicester var også resultatet ved halv tid.

Hat-trick-helt

Det stoppet ikke på to mål for Mahrez. Kvarteret ut i den andre omgangen bla han spilt gjennom av Jamie Vardy. Nok en gang viste driblefanten fram gode avslutningsegenskaper, og gjestene ledet 3-0. Hat-tricket var komplett for 24-åringen.

Dermed er kantspilleren oppe på andreplass på topscorerlisten i Premier League denne sesongen, kun slått av nevnte Vardy. Mahrez har nettet ti ganger for Leicester i Premier League i sesongen 2015/16. Vardy har scoret 14 mål.

Til tross for flere sjanser, ble det ikke flere mål, lørdag, og Leicester vant kampen 3-0.

Med tre nye poeng er Leicester nå oppe i 32 poeng. Dermed leder de Premier League, to poeng foran Arsenal og tre poeng foran Manchester-klubbene.

Swansea blir stående med sine 14 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.