*Nettavisen* Sport.

Manchester City vant rivaloppgjøret mot Manchester United

TABBE: Romelu Lukaku tabbet seg ut innenfor egen sekstenmeter. Foto: Matt West/bpi/rex/shutterstock (Shutterstock)

José Mourinhos menn får strykkarakter for markeringsjobben på defensive dødballer.

10.12.17 19:32

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 1-2:

Manchester City styrte gigantoppgjøret mot byrival Manchester United. Likevel måtte det to dødballscoringer til for å gi gjestene tre poeng.

Ved begge City-målene glapp markeringen i Manchester Uniteds forsvar, og på mål nummer to tabbet i tillegg Romelu Lukaku seg ut, da han klarerte rett i ryggen på Chris Smalling og ned i føttene på Nicolas Otamendi. Det fikk TV 2s Petter Myhre til å reagere.

- Nok en gang står en City-spiller helt alene midt foran mål. De står nesten i kø der. Manchester United-spillerne står og ser på ball. I tillegg til at klareringen er dårlig, kommenterte TV 2-kommentatoren etter gjestenes andre mål.

Ekspert Brede Hangeland var enda harderer mot Lukaku etter kampen.

- Utilgivelig av Lukaku her. Dette er ikke dette nivået verdig. Å sleive den sånn, med feil fot riktig nok, men du må klare å klarere bedre enn det, sier han.

David Silva scoret bortelagets første mål etter 43 minutter, mens Marcus Rashford utlignet til 1-1 på overtid av den første omgangen. Otamendis scoring kom ti minutter inn i andre omgang, og avgjorde kampen til sluttresultatet 2-1 til gjestene.

City tok kommandoen

Manchester City tok kommandoen fra start på Old Trafford. Gjestene styrte spillet, akkurat slik de har hatt for vane å gjøre denne sesongen. Likevel uteble de store sjansene i åpningsminuttene.

Kvarteret ut i kampen kom Gabriel Jesus seg gjennom, men avslutningen fra 15 meter gikk rett på David de Gea. Fem minutter senere ropte samme mann på straffespark etter å ha blitt felt av Ander Herrera innenfor sekstenmeteren. Dommer Michael Oliver valgte likevel å vinke kampen videre.

Etter 42 minutter var det Leroy Sané som fikk muligheten. Et innlegg fra Fabian Delph fant Sané inne i feltet. Tyskerens avslutning var god, men David de Gea fikk avverget til corner.

På den påfølgende corneren kom uttellingen for gjestene. Ballen falt ned i føttene på David Silva, som enkelt satt inn 1-0 fra kloss hold.

Rashford skapte nye spenning

Inn i overtiden så hjemmelaget ut til å våkne. Først sendte Anthony Martial av gårde vertenes første avslutning, men Ederson reddet enkelt.

To minutter på overtid fikk Old Trafford-publikummet likevel noe å juble for. En lang pasning skulle enkelt klareres av Delph, men engelskmannen surret det til. Dermed fikk Marcus Rashford tak i kula, og alene med Ederson gjorde han ingen feil. Rashfords utligning sørget for at lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1.

- De er heldig som har 1-1 til pause her, konkluderte TV 2s Petter Myhre da lagene entret Old Trafford-matta for andre omgang.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENNING: Marcus Rashford kunne juble for sin utligning til 1-1 like før pause. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Lukaku-tabbe

Kampen åpnet seg noe opp i starten av den andre omgangen, og vertene var mer og mer med. Etter ti minutter var det likevel bortelaget som kunne juble for scoring. Nok en gang kom målet etter en dødball. David Silva slo ballen inn fra dypet. Romelu Lukaku klarerte rett i en medspiller, og Nicolas Otamendi kunne enkelt sende de lyseblå opp i ledelsen.

Etter målet tok Pep Guardiolas gutter enda mer tak i kampen. 20 minutter før slutt prøvde Kevin de Bruyne lykken fra 20 meter, men de Gea var igjen med på notene, og fikk reddet til corner.

Enorm United-sjanse

José Mourinho hadde et siste kort i ermet, og kvarteret før slutt ble Zlatan Ibrahimovic satt inn for Jesse Lingard. Like etter gikk Ander Herrera i bakken og ropte på straffe. Ropet var til liten nytte. Dommer Oliver mente spanjolen forsøkte seg på juks, og belønnet i stedet midtbanespilleren med gult kort for filming.

Fem minutter før slutt kom også gigasjansene for hjemmelaget. Martial spilte ballen inn foran mål. Der ventet Lukaku, men avsltuningen fra tre meters hold gikk rett i ansiktet på Ederson. På returen dukket Juan Mata opp, men Ederson var raskt oppe og reddet igjen. Til slutt fikk City avverget.

Dermed endte det 2-1 til gjestene i toppoppgjøret. Guardiolas gutter har nå elleve poengs forsprang i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen.

Seieren sørget også for at Manchester City satte Premier League-rekord med 14 seiere på rad i én og samme sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag