*Nettavisen* Sport.

Manchester United på tabelltopp: Endelig, Wayne Rooney!

Manchester United's Wayne Rooney celebrates scoring their second goal of the game during the Barclays Premier League match at Old Trafford, Manchester. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Måltørken er over for den utskjelte kapteinen.

26.09.15 18:35

MANCHESTER UNITED - SUNDERLAND 3-0:

Han skjønte kanskje ikke så mye av det selv, men Wayne Rooney var på rett plass til, rett tid da Anthony Martial dundret en ball inn foran mål mot Sunderland lørdag.

Manchester Uniteds pangåpning etter pausen på Old Trafford, og det viktige overtidsmålet før garderobepraten, drepte det meste av motstanden til Sunderland-lag som er tynget av mye motgang.

Rooneys mål, en styring med kneet, via Costel Pantilimon fant veien til nettet og ga 2-0. Den ledelsen hadde aldri gjestene kapasitet til å hente inn.

Rooney er nå også oppe i 171 ligamål for Manchester United, like mange som Dennis Law. Bobby Charlton troner øverst på denne lista med 199 ligascoringer for klubben, ifølge BBC.

Glad van Gaal

For første gang siden 19. mai 2013, dagen da sir Alex Fergsuon takket for seg som manager foran hjemmefansen, er United øverst på tabellen i Premier League når topprivalene også har spilt like mange kamper.

- Det er deilig følelse å være på toppen av tabellen. Det er første gangen i min tid her, så jeg fornøyd. Det er alltid vanskelig når du spiller mot et lag som bare forsvarer seg og satser på kontringer. Du er nødt til å være påpasselig, og jeg må innrømme at forsvaret mitt var veldig godt i dag, sier United-manager Louis van Gaal ifølge BBC.

- Jeg ble veldig glad for målet på overtid, siden dette slo tilbake på Sunderland. De kastet alltid bort mye tid og dommeren reagerte ikke på det, fortsetter nederlenderen.

- Et mål er det som preger en fotballkamp mest og jeg endret på ting i pausen på grunn av målet. Det ble en annen kamp og de presset ikke oss så mye.

Treg start

Førsteomgangen mot Sunderland fortonet seg stort sett som et gjesp.

Men nesten fire minutter på overtid fant Daley Blind fram en boksåpnerpasning som tok det ellers kompakte Sunderland-forsvaret i å ligge litt for spredt.

Juan Mata skar inn fra høyre for å møte bakromsballen fra Blind. Spanjolen slo perfekt tilbake foran målet, og der Memphis Depay kom og satte inn 1-0.

Klikk på bildet for å forstørre.

FULL POTT: Juan Mata og Ashley Young feirer Manchester United seine 3-0-scoring på Old Trafford. Nå er klubben de spiller for øverst på tabellen Premier League. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

- Manchester United er egentlig ganske heldig som leder. Sunderland gir bort et altfor enkelt mål med ett minutt igjen til halvtid, sa gjest Sam Allardyce i TV 2s studio.

- Du ser mangelen på selvtillit i Sunderland-mannskapet. Du ser det på dem at de tenker «ikke nå igjen» da de går inn til pause, oppsummerte Allardyce halvveis.

Mareritt for gjestene

Opptredenen til Dick Advocaats mannskap de siste 45 minuttene var heller ikke så mye å skryte av.

Bare fem et snaut minutt etter sidebyttet hadde Wayne Rooney endelig fått stoppet den elleve kamper lange måltørken i Premier League, godt hjulpet av angrepskollega Martial.

Sunderland spilte seg fram til et par kvalifiserte sjanser ved henholdsvis Ola Toivonen og Patrick van Anholdt.

Manchester Uniteds gode målvakt, David de Gea, reddet dog ved begge anledingene, og gjestene kom aldri skikkelig inn i kampen igjen.

Isteden kunne Juan Mata punktere kampen med sin 3-0-scoring i siste ordinære spilleminutt. Spanjolen fikk stå mutters aleine bakerst i feltet etter forarbeid fra Ashley Young.

De to lagene ligger dermed først og sist på tabellen etter sju spilte kamper. Louis van Gaals menn har 16 poeng, mens Sunderland bare har fattige to poeng så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.