RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manchester United starter jakten på Van Gaals etterfølger

LEGGER OPP? Det er ventet at Louis van Gaal vil avslutte sin managerkarriere når kontrakten hans med Manchester United går ut sommeren 2017.
LEGGER OPP? Det er ventet at Louis van Gaal vil avslutte sin managerkarriere når kontrakten hans med Manchester United går ut sommeren 2017. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Sist oppdatert:
United-ledelsen vil være tidlig ute med å finne alternativene.

Til tross for at manager Louis van Gaal (64) har kontrakt med Manchester United frem til sommeren 2017, starter klubben jakten på hans etterfølger allerede denne sesongen, skriver The Telegraph.

Det er ventet at nederlenderen vil gi seg som fotballmanager når kontrakten hans går ut om 18 måneder, og nå ønsker United å være tidlig ute med å klargjøre hvem som tar over sjefsstolen på Old Trafford.

Klubben har allerede vært koblet til en rekke store navn.

Nåværende Bayern München-manager Pep Guardiola er blant trenerne som har blitt nevnt som et mulig alternativ, men ifølge The Telegraph skal United-ledelsen ha lite håp om å sikre seg den tidligere Barcelona-sjefen. De tror nemlig han ender opp hos byrival Manchester City

Tidligere spillere

Det øker sjansen for at Ryan Giggs kan bli mannen United setter sin lit til. Waliseren fikk manageransvaret i noen uker våren 2014 da David Moyes fikk sparken, og har i ettertid jobbet som Van Gaals assistent. Nederlenderen snakker varmt om Giggs, men så gjenstår det å se om ledelsen vil ta sjansen på å gi den uerfarne manager ansvaret.

En annen tidligere Manchester United-spiller som også nevnes som et mulig alternativ er Gary Neville. Han ble ansatt som manager i La Liga-klubben Valencia forrige uke og hadde før det trenerjobb hos det engelske landslaget. Skulle Neville ha suksess i Valencia, er det liten tvil om at han igjen kan bli et interessant navn for de rødkledde i Manchester.

Flere utenlandske alternativer

The Telegraph trekker imidlertid frem Atletico Madrid-manager Diego Simeone som mannen med den mest imponerende CVen etter nevnte Guardiola.

Argentineren har hatt enorm suksess med Atletico Madrid siden han fikk jobben i 2011 og det er ikke utenkelig at han kan bli et alternativ for Manchester United.

Han er riktignok ikke den eneste som har blitt koblet til jobben. Forrige uke meldte The Express at United vil ha Juventus-manager Massimiliano Allegri som Van Gaals etterfølger, mens The Independent mener tidligere Chelsea- og Real Madrid-manager Carlo Ancelotti er mannen de rødkledde ønsker seg.

Svaret på hvem det blir må United-fansen vente på. Selv om flere har vært misfornøyde med hvordan laget har spilt under Louis van Gaal, ligger United kun tre poeng bak serieleder Leicester og klubben skal for øyeblikket ikke ha noen planer om å kvitte seg med Van Gaal før kontrakten hans går ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere