RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manchester United tjener mest på stadion

Manchester United har mest omsetning av de europeiske klubbene på sitt stadion.
Manchester United har mest omsetning av de europeiske klubbene på sitt stadion. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Manchester United har en årlig omsetning på 1,17 milliarder kroner for bruken av sitt stadion. Det er ingen andre klubber i nærheten av.

Selv om flere klubber har plass til flere tilskuere enn Old Traffords 75.000 klarer ingen å komme opp på nivå med United når det gjelder den årlige omsetningen på sitt stadion.

Dette skyldes trolig et samspill mellom kapasitet, billettpriser, fasiliteter, sportslige resultater, konkurranse i ligaen, historie og medier, ifølge den danske sportsøkonomen Kenneth Cortsen.

– Manchester United har den største stadion i Premier League, som er den mest spennende ligaen i Europa, fordi de store lagene kjemper for seier mot de mindre lagene. Det skyldes at ligaen har fått noen store TV-avtaler som betyr at de mindre lagene har råd til bedre spillere, sa Cortsen.

Arsenal er klubben som følger nærmest med litt over 1,08 milliarder kroner i omsetning. Mesterligavinner Barcelona får inn litt over 1,06 milliarder, mens rivalen Real Madrid tjener 1,03 milliarder.

Bayern München, Chelsea, Paris Saint-Germain, Liverpool og Manchester City er også på topp ni listen, men ingen tjener milliardbeløp på sitt stadion. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere