RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Manchester United har mest omsetning av de europeiske klubbene på sitt stadion.
Manchester United har mest omsetning av de europeiske klubbene på sitt stadion. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Manchester United tjener mest på stadion

Manchester United har en årlig omsetning på 1,17 milliarder kroner for bruken av sitt stadion. Det er ingen andre klubber i nærheten av.

Selv om flere klubber har plass til flere tilskuere enn Old Traffords 75.000 klarer ingen å komme opp på nivå med United når det gjelder den årlige omsetningen på sitt stadion.

Dette skyldes trolig et samspill mellom kapasitet, billettpriser, fasiliteter, sportslige resultater, konkurranse i ligaen, historie og medier, ifølge den danske sportsøkonomen Kenneth Cortsen.

– Manchester United har den største stadion i Premier League, som er den mest spennende ligaen i Europa, fordi de store lagene kjemper for seier mot de mindre lagene. Det skyldes at ligaen har fått noen store TV-avtaler som betyr at de mindre lagene har råd til bedre spillere, sa Cortsen.

Arsenal er klubben som følger nærmest med litt over 1,08 milliarder kroner i omsetning. Mesterligavinner Barcelona får inn litt over 1,06 milliarder, mens rivalen Real Madrid tjener 1,03 milliarder.

Bayern München, Chelsea, Paris Saint-Germain, Liverpool og Manchester City er også på topp ni listen, men ingen tjener milliardbeløp på sitt stadion. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere