Manchester Uniteds spill kritiseres kraftig etter tapet mot Liverpool

MÅL IMOT: David de Gea har måttet plukke ut mange baller fra eget mål denne sesongen.

MÅL IMOT: David de Gea har måttet plukke ut mange baller fra eget mål denne sesongen. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Laget har sluppet inn flere mål på 17 kamper denne sesongen enn på 38 kamper forrige sesong.

Manchester United tapte 3-1 mot erkerival Liverpool på Anfield, søndag kveld. Det betyr at laget nå har sluppet inn hele 29 mål på sesongens 17 første ligakamper. Til sammenligning slapp laget kun inn 28 mål totalt forrige sesong.

Det får både Manchester United-fansen og ekspertene til å rase.

- Det er en smått utrolig defensiv forvandling for Manchester United, kommenterte Brede Hangeland under TV 2s sending, søndag.

LES OGSÅ: Klopp hylles etter taktisk genistrek

Han får støtte av blant annet Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

- Man Utd-forsvaret er som hodeløse kyllinger nå, skriver Fjørtoft.

Slapp til mange skudd

I kampen mot Liverpool hadde laget hele 35 skudd mot seg, noe som ifølge Opta er rekord i negativ forstand for Manchester United.

- Jeg har aldri sett Manchester United så dårlig på Anfield. Alt i alt så sitter jeg igjen med en følelse av at det er hav forskjell mellom Liverpool og Manchester United. Sånn skal det bare ikke være. Den andreomgangen de leverer - den er fryktelig dårlig, mener TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Også tidligere Premier League-spiller Robbie Savage reagerer på kvaliteten hos Manchester United.

- United har vært så dårlige, patetiske faktisk. Det er ikke godt nok, sier han ifølge BBC.

Slagen Mourinho

José Mourinho var en slagen mann etter kampen. Han innrømmer at Liverpool holder et annet nivå enn hans eget lag for tiden.

- Det er tungt å slippe inn to mål på de tidspunktene vi gjør i dag. Det er enda tyngre å slippe inn på den måten det skjer. Vi slet i de første 20 minuttene, hvor vi ikke holdt følge med deres fantastiske tempo og pressing. Etter det var kampen egentlig kontrollert. Liverpool var veldig frustrerte og hadde midtstoppere som skjøt fra 30 meter og opp på tribunen, sier Mourinho til Sky Sports etter kampen.

DEFENSIV TRØBBEL: José Mourinho har ikke klart å få det til å sitte denne sesongen. Foto: Carl Recine (Reuters)

- Vi følte at vi kunne vinne - selv litt ufortjent. Det var et tidspunkt hvor lag som dominerer kamper også kan tape. Så slipper vi inn to mål. David (de Gea, journ.anm) sa det i garderoben: Det var to enkle baller for han. Men på grunn av returene hadde han ikke mulighet, forklarer portugiseren etter søndagens kamp.

Sky Sports reporter poengterte for Mourinho at dette er Manchester Uniteds verste sesongstart på 26 år, og spurte om 52-åringen kunne fikse dette

- Hva mener du med å fikse? Mener du å vinne tittelen? Så klart ikke. Selvsagt kan jeg ikke fikse det. Vi kan fremdeles ende topp-fire. Det er ikke enkelt. Så klart ender vi topp-seks, men det beste vi kan få til er fjerdeplassen, innrømmer Mourinho.

Møter overkommelig motstand

Manchester United ligger på sjetteplass i Premier League, med 26 poeng på 17 kamper. På den positive siden, tok laget seg dog videre i Champions League i gruppe med Juventus, Valencia og Young Boys.

Lagets neste kamper er mot Cardiff, Huddersfield og Bournemouth.

Sluttspillet i Champions League spilles fra februar til mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.