Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manuel Akanji sår tvil rundt mulig United-overgang: - Liker ikke måten Mourinho spiller fotball

LIKER IKKE MOURINHO: Manuel Akanji følger ikke med på United grunnet José Mourinho.
LIKER IKKE MOURINHO: Manuel Akanji følger ikke med på United grunnet José Mourinho. Foto: Nigel French (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Sveitseren forteller at han var stor United-fan som barn.

Manuel Akanji har hatt en flott sesong med Borussia Dortmund i den tyske Bundesligaen. Det har ført til at sveitseren har blant annet blitt koblet med en overgang til Manchester United.

Daily Express, som siterer tyske WAZ, skriver at han som barn var ihugget Manchester United-supporter, men at han de siste årene har mistet interessen for «de røde djelvlene».

De siste årene har United blitt trent av David Moyes, Louis van Gaal og nå av José Mourinho etter at legendariske Sir Alex Ferguson valgte å gi seg i 2013.

Les mer: Lørdagens Premier League-rykter

United-tilhenger

Det er den nåværende treneren som gjør at Akanji har mistet interessen for de rødkledde.

- Det stemmer at jeg var stor United-tilhenger da jeg var yngre. Men i øyeblikket så ser jeg ikke så mye på kampene deres fordi jeg liker ikke måten José Mourinho spiller fotball på, sier Akanji til avisen.

Sist sesong spilte Akanji på Old Trafford, da med sitt Basel i Champions League. I England ble det 0-3-tap for sveitserne, men Akanji var med å slå favorittlaget 1-0 hjemme på St Jakob-Park.

Det førte til overgangen til Dortmund, etter å ha blitt koblet med blant annet Liverpool. Selv er han nå klar på at han ikke tenker på en overgang vekk fra tysk fotball.

Dortmund-suksess

- Man planlegger ikke karrieren. Det kan alltid være noe som kommer i mellom, som skader. Jeg prøver bare å vise meg frem hvorenn jeg er, sier Akanji på spørsmål rundt overgang.

23-åringen var del av den sveitsiske landslagstroppen som spilte seg til åttedelsfinalen under sommerens VM i Russland. Der ble Sverige et nummer for store.

I Bundesligaen går ting en del bedre for Akanji og Dortmund. De gulkledde leder med syv på poeng ned til Borussia Mönchengladbach på andreplass.

I Champions League smiler også livet til de gulkledde, som allerede er klare for sluttspillet. De ligger i skrivende stund på andreplass i gruppe A, bak Atlético Madrid.

Manchester United, på sin side, ligger helt nede på 8. plass i Premier League så langt denne sesongen. Lørdag tar de i mot tabelljumbo Fulham på Old Trafford.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!