Martial herjet: - Ser ut som et røverkjøp

AVGJØRENDE: Anthony Martial strålte mot Southampton og viste at den enorme overgangssummen som ble betalt for ham, fort kan vise seg å være meget vel investerte penger.

AVGJØRENDE: Anthony Martial strålte mot Southampton og viste at den enorme overgangssummen som ble betalt for ham, fort kan vise seg å være meget vel investerte penger. Foto: (Getty Images)

Franskmannen hjalp United til sterk borteseier.

20.09.15 19:32

SOUTHAMPTON - MANCHESTER UNITED 2-3:

Manchester United noterte seg for tre poeng i bortemøtet mot Southampton søndag.

Vertene tok ledelsen tidlig, men takket være en dobbel fra nyinnkjøpte Anthony Martial og ett mål fra Juan Mata, ble det tre poeng for gjestene fra Manchester. Southamptons redusering like før slutt ble ikke mer enn et trøstemål.

Gary Lineker var blant de som lot seg imponere av Martials prestasjoner, og selv om den engelske fotballprofilen trolig var en anelse ironisk da han skrev at Martial begynner å ligne på et røverkjøp, er det nok få som argumenterer for at en sum på opptil 750 millioner kroner, ser ut som en dårlig handel for United akkurat nå, selv om mange beskyldte United for å ha gjort en panikkhandel på overgangsvinduets siste dag.

I sin første ligastart for sin nye klubb, ble det altså to ny scoringer for supertalentet, som dermed står med tre skudd på mål - og tre mål - så langt i United-karrieren.


Etter kampen ventet det også hyllest fra sjefen for vidunderbarnet fra Frankrike.

- Anthony er allerede spesiell som følge av hvor mye vi betalte for ham. I løpet av de første tre kampene sine, har han vist masse positivt, og mange tenker allerede at han er en stor stjerne. Men han er bare 19 år, og selv om jeg er veldig fornøyd med ham må vi beholde bakkekontakten, sa Louis van Gaal ifølge BBC.

Southampton-manager Ronald Koeman var en skuffet mann etter tapet, og særlig hvordan laget slapp seg ned i kvalitet midtveis i første omgang, irriterte nederlenderen.

- Vi startet helt perfekt og hadde god kontroll på United den første halvtimen, men så mistet vi det da det nærmet seg halvtid. I dag tapte vi ikke på grunn av Manchester United, men på grunn av oss selv, var Koemans mening etter kampen.

Martial sørget for balanse
Den første omgangen kunne enkelt sagt deles opp i to: Southampton startet best og scoret først, mens gjestene fra Manchester kom mer med midtveis og fikk en det som etter hvert var en fortjent utlikning ti minutter for pause.

Men det var altså hjemmelaget som viste seg fra den friskeste siden i innledningen, og som nettet kampens første scoring.

James Ward-Prowse slo et nydelig innlegg mellom keeper og forsvar hvor Sadio Mané hadde løpt seg fri. Avslutningen fra et par meters hold ble mesterlig reddet av David De Gea, men returen spratt rett ut i beina til Graziano Pellè som fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0-målet.

Bare minutter senere burde samme mann ha doblet ledelsen, men den italienske landslagsspissen klarte ikke å følge opp sitt fine forarbeid i avslutningsøyeblikket. Skuddet gikk i stolpen og ut.

FØRST: Graziano Pelle sendte vertene i ledelsen tidlig i oppgjøret og reduserte like før slutt. De to målene holdt likevel ikke til poeng for Southampton. Foto: Ian Kington (Afp / NTB scanpix)


Det ble på mange måter vendepunktet i den første omgangen. Plutselig var United mer med, og da halvtimen var passert fikk de også det som begynte å ligne på en fortjent utligning.

Anthony Martial, som ble tidenes dyreste tenåringskjøp da United hentet ham på en avtale med verdi på opptil 750 millioner kroner, skulle igjen presentere seg for det engelske fotballpublikummet. Juan Mata (som trolig skulle vært avblåst for offside) jaget etter ballen inne i Southamptons 16-meter, ble taklet i det han skulle avslutte, og ballen endte opp i beina til Martial. Mannen som scoret et drømmemål i debuten mot Liverpool, vartet igjen opp med herlige detaljer og fintet bort Virgil van Dijk før han plasserte ballen i nota fra kort hold.

Martial igjen
Gjestene fortsatte kjøret og kunne fort ha gått opp i ledelsen ved tidligere Southampton-spiller Morgan Scheniderlin like før pause.

Like etter siedebyttet skulle United uansett få ledermålet sitt - og igjen var det Martial som sto fram. Denne gang med god hjelp fra Southamptons Maya Yoshida.

Stopperen prøvde seg med et tilbakespill, men traff ballen altfor tynt til at den nådde fram til Maarten Stekelenburg. Martial luktet muligheten og plukket opp kula. Alene med Stekelenburg var det ingen verdens ting som tydet på at Martial bare er 19 år, og som en dreven goalgetter ville gjot det, avsluttet eks-Monaco-spilleren kontrollert til side for keeper og i mål.

United hadde snudd kampen, og midtveis i den andre omgangen trygget Juan Mata ledelsen da han satte inn en retur etter Memphis Depays stolpeskudd.

Southampton så en smule resignerte ut, men fikk nytt håp like før slutt da Graziano Pellè headet inn sitt andre mål for dagen.

Til tross for massivt press fra hjemmelaget på slutten, holdt United unna helt inn, mye takket være en tidvis strålende David De Gea i målet.

Dermed klatrer United opp i ryggen på byrival City. Kun to poeng skiller de to klubbene etter seks serierunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.