RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martial senket Liverpool i debuten: - For et mål!


AVGJORDE KAMPEN: Anthony Martial sendte United-fansen til himmels da han satt inn 3-1 mot Liverpool.
AVGJORDE KAMPEN: Anthony Martial sendte United-fansen til himmels da han satt inn 3-1 mot Liverpool. Foto: Matthew Peters
Sist oppdatert:
Anthony Martial viste seg fram for United-fansen da erkerivalen ble senket.

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 3-1:

Det var mange som hevet øyenbrynene da Manchester United hentet 19 år gamle Anthony Martial for en enorm sum mot slutten av overgangsvinduet.

Mot Liverpool viste han imidlertid hvorfor United punget ut.

Kampuret hadde rundet 85 minutter, og Liverpool hadde akkurat redusert til 2-1 da 19-åringen presenterte seg.

Martial fikk ballen på kanten av sekstenmeteren, dro seg inn i feltet og rundlurte Martin Skrtel. Alene med Simon Mignolet gjorde han ingen feil, og satt ballen i motsatt hjørne.

Martial har blitt sammenlignet med Thierry Henry, og med den scoringen viste han hvorfor.

Dermed ble det en drømmedag for Martial og United-fansen, mens skuffelsen er stor i Liverpool.

- For et mål
Daley Blind, som scoret Uniteds første mål, hyllet Martials mål etter kampen.

- Jeg er veldig glad på Anthonys vegne. Han er ny, og laget er klar for å hjelpe ham til å gjøre det bra. For et mål det var, sier Blind etter kampen.

Han er også fornøyd med sitt eget mål, som kom etter et frisparktrekk.

- Noen ganger går de inn, noen ganger ikke og noen ganger trenger det et touch. Vi har øvd mye på det, og det fungerte, uttaler Blind. 

- Den beste på sin alder
Louis van Gaal forklarer hvorfor United valgte å punge ut for Anthony Martial.

- Vi har speidet på ham, og vi ville ha ham fordi han er den beste på sin alder, sier van Gaal.

- Han har vært hos oss i tre dager, og det er for kort tid til å dømme personligheten hans, men han har gjort et veldig godt inntrykk, og det var grunnen til at jeg valgte å ha ham på benken i dag, forklarer van Gaal.

- Det var ikke så verst mål, syns jeg. Han gjorde det bra. Han scoret et vidunderlig mål, og fysisk er han god nok til å spille i Premier League, sier United-manageren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

BYTTET INN: Det skulle bli litt av en debut for 19 år gamle Anthony Martial.

United tok ledelsen etter at innbytter Ashley Young hadde skaffet frispark like etter pause.

- Vi var bedre i førsteomgang. Vi hadde mer kontroll, men vi skapte ikke så mye. Det var derfor jeg byttet ut Memphis (Depay), for å forbedre den siste pasningen, forklarer van Gaal.

- Det første målet avgjorde kampen fordi de måtte angripe oss. Det ga oss mer rom, så vi kunne score mer, sier nederlenderen.

- Ikke nok kvalitet
Brendan Rodgers vil få kritikk de neste dagene. Han var ikke blid etter kampen.

- Jeg syns vi forsvarte oss bra i førsteomgang, men vi var ikke i nærheten av å ha nok kvalitet med ballen, sier Liverpool-manageren.

- Vi er skuffet over et par av målene. Jeg syns ikke det var frispark før det første målet. Ander Herrera gjorde det bra i straffesituasjonen, og Joe Gomez kommer til å lære at han må holde seg på beina.

- Vi kom tilbake i kampen med et fantastisk mål, men så slipper vi inn et skuffende tredjemål, og det dreper oss, uttaler Rodgers.

Han innrømmer at laget hans ikke spilte bra.

- Vi må være mye bedre teknisk enn det vi var i dag. Etter de første fem kampene er det tydelig at vi må se nærmerer på det å skape mål. Det er for lett for oss å sende en lang ball til Christian Benteke, sier Rodgers.

Tam omgang
Etter noen anspente åpningsminutter, var det Manchester United som festet grepet om kampen.

Liverpool skapte trøbbel for seg selv ved to anledninger på kort tid ved henholdsvis Simon Mignolet og Martin Skrtel, men United klarte ikke å utnytte Liverpool-forsvarets rot.

Mye handlet om Manchester United de første 25 minuttene. Hjemmelaget hadde ballen mest, men klarte likevel ikke å komme til de store sjansene.

Liverpool slurvet mye i første halvdel av omgangen, men kom mer med i den andre halvdelen. Det var likevel sjelden bortelaget klarte å etablere et offensivt spill, og sjansene uteble. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

JEVNT: Det var tett, men ekstremt tamt oppgjør på Old Trafford i førsteomgang.

De siste 15 minuttene av omgangen var et eneste langt gjesp, og dermed gikk lagene i garderoben med 0-0 etter det som var en meget tam og kjedelig førsteomgang, uten én kvalifisert målsjanse.

TV 2s ekspert Erik Thorstvedt var en av de mange som ikke var fornøyd med hva som ble servert i førsteomgang.

- Liverpool og Manchester United er to stolte fotballklubber. De kan ikke være bekjent av det vi nettopp har sett, sa Thorstvedt i pausen. 

Lurt frispark
Louis van Gaal tok grep i pausen. Han byttet ut Memphis Depay, som hadde vært anonym i førsteomgang, og satt inn Ashley Young.

Det ga resultat umiddelbart. I det 48.minutt lurte Young seg forbi Nathaniel Clyne, som måtte benytte ulovlige metoder for å stoppe United-spilleren.

United fikk frispark på kanten av sekstenmeteren, noe de utnyttet på beste vis.

Liverpool-forsvaret ventet et innlegg, men Juan Mata sendte istedet ballen til Daley Blind, som banket ballen i mål fra sekstenmeteren, i det som tilsynelatende var et innøvd trekk.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

INNØVD TREKK: Daley Blind satt inn 1-0 for Manchester United etter et lurt frisparktrekk.

Liverpool tok over initativet etter scoringen, og Danny Ings fikk en stor mulighet etter 58 minutter, men David de Gea vartet opp med en god redning.

Etter 64 minutter var Liverpool utrolig nærme scoring. Liverpool fikk ballen på mål etter en corner, men der var Daley Blind og reddet på streken. Etter hvert kom ballen til Roberto Firmino på bakre stolpe, men en dårlig touch gjorde at brasilianeren ikke fikk ballen på mål.

Straffescoring
Like etter kunne Old Trafford ønske sommerkjøpet Anthony Martial velkommen da han erstattet Juan Mata.

Etter 70 minutter doblet United ledelsen. Ander Herrera kom på løp inn i Liverpools sekstenmeter, og gikk i bakken etter en takling av Joe Gomez.

Dommeren blåste straffe, noe som så ut som en riktig avgjørelse.

Herrera tok straffen selv og banket ballen opp i nettaket. Dermed sto det 2-0.

Liverpool satt inn Divock Origi i håp om å komme tilbake i kampen. Det var imidlertid en annen belgier som skulle vise seg fram.

Etter 84 minutter fikk et innlegg fra Jordon Ibe en retningsforandring. Ballen gikk til værs og havnet hos Christian Benteke, som brassesparket ballen i mål. En praktscoring av belgieren, som minnet mye om det velkjente målet som Wayne Rooney scoret mot Manchester City for noen år siden.

Debut-scoring
Det var likevel en annen spiss som skulle stjele overskriftene.

Anthony Martial, som United punget ut en enorm sum for på slutten av overgangsvinduet, ga United-fansen noe å juble for.

Han fikk ballen på kanten av sekstenmeteren, dro seg inn og rundlurte Martin Skrtel. Alene med Simon Mignolet gjorde han ingen feil, og satt ballen i motsatt hjørnet.

Flere mål ble det ikke, og det ble tre poeng til Manchester United. Dermed får Louis van Gaal pusterom, mens Brendan Rodgers må tåle å få noen tøffe spørsmål i tiden som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere