*Nettavisen* Sport.

Mata-magi reddet United

Manchester United snudde kampen mot Wolfsburg.

30.09.15 23:23

MAN UTD - WOLFSBURG 2-1:

Det så ut til å bli nok en marerittkveld for Manchester United i Champions League etter at Wolfsburg tok en tidlig ledelse på Old Trafford.

Hjemmelaget kjempet seg imidlertid tilbake i kampen.

Først utlignet Juan Mata på straffe, før samme mann vartet opp med et lite stykke magi da han spilte fri Chris Smalling som satte inn vinnermålet.

Dermed henger United fortsatt for fullt med i kampen om gruppeseier.

- Skapte mange sjanser

Manchester United-manager Louis van Gaal var godt fornøyd med seieren etter kampen.

- Det var veldig vanskelig siden de scoret så tidlig. Etter hvert gjorde vi det veldig bra og skapte mange sjanser. Wayne Rooney og Memphis Depay kunne ha scoret og avgjort kampen, sier Van Gaal til UEFAs hjemmeside etter kampen.

- Vi scoret, men etter det var det krevende. Mange av spillerne er veldig slitne på grunn av mange kamper, men likevel ga vi ikke bort så mange sjanser, forteller nederlenderen.

Sjokkstart

Louis van Gaal menn fikk en tøff start på årets Champions League-sesong da de tapte mot PSV i første kamp. Et revansjelystent United hadde nok derfor håpet på en noe bedre opplevelse hjemme mot Wolfsburg, men det startet ikke særlig mye bedre mot tyskerne.

For det tok ikke mer enn fire minutter før bortesupporterne kunne juble for scoring til Wolfsburg. På vakkert vis spilte gjestene seg oppover banen før Max Kruse fant Daniel Caliqiuri med en vakker stikker. Alene med keeper gjorde sistnevnte ingen feil og satte ballen i mål bak David de Gea.

United våknet

Etter en noe rufsete start våknet hjemmelaget utover omgangen og ti minutter senere var Juan Mata nære med å sette inn utligningen. Spanjolens skuddforsøk som var på vei mot mål, ble imidlertid stoppet av tidligere Bayern München-stopper Dante.

Minutter senere var det nyinnkjøpte Anthony Martial som skapte problemer for Wolfsburg-forsvaret. Den franske ungguten driblet seg gjennom gjestenes forsvar, men avslutningen gikk like til side for mål.

Manchester United fortsatte å presse gjestene og midtveis i omgangen var de nok en gang nære scoring. Denne gangen var Wayne Rooney som fikk muligheten. Martial spilte fri sin spisskollega, men Rooney tok ikke vare på sjansen og satte ballen høyt over mål.

Straffe

Men målet skulle komme.

Etter 33 minutter pekte dommeren på straffemerket da ballen traff målscorer Caligiuris hånd inne i sekstenmeteren.

Juan Mata fikk ansvaret fra ellevemeteren og hadde full kontroll da han satte ballen enkelt i mål. Dermed var man like langt på Old Trafford.

United presset på for nok en scoring før pause, men da dommeren blåste av etter de første 45 minuttene stod det fortsatt 1-1.

Smalling scoret

Uavgjort var imidlertid hjemmelaget langt fra fornøyde med og de fortsatte jakten på flere mål etter pause.

Og det skulle ikke ta mer enn knappe åtte minutter før hjemmefansen igjen slapp jubelen løs.

Mata var både god og heldig da han hælsparket ballen til Chris Smalling foran Wolfsburg-målet, før sistnevnte satte inn 2-1 for Manchester United.

Jubelen kunne imidlertid fort bli kortvarig, for få minutter senere var det kun en god De Gea i United-målet som hindret Caligiuri fra å sette inn sitt andre mål for kvelden da han avsluttet fra 16 meter. Skuddet hadde en god retning, men spanjolen reddet mesterlig.

Wolfsburg jaget scoring

Mens det var Manchester United som jaget mål i førsteomgangen, var det Wolfsburg som utover andreomgangen presset på for scoring.

Etter 72 minutter holdt tidligere Chelsea-spiller Andre Schürrle på å gjøre det store for gjestene da han driblet seg inn i boksen og avsluttet mot lengste hjørnet. Men dessverre for gjestene gikk ballen like til side for mål.

Fem minutter senere var gjestene nok en gang nærme scoring da Dante fikk avsluttet inne i boksen. Skudde ble imidlertid blokkert av Rooney som trolig hindret at Wolfsburg utlignet.

Gjestene forsatte presset mot slutten av kampen, men klarte aldri å sette inn det viktige 2-2-målet.

Dermed stakk United av med samtlige tre poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag