Memphis med to perler: - Skuffet over å ikke score to til

SENTRUM: Memphis Depay var i sentrum av alt som skjedde på Old Trafford tirsdag.

SENTRUM: Memphis Depay var i sentrum av alt som skjedde på Old Trafford tirsdag. Foto: Jason Cairnduff (Reuters)

Memphis Depay herjet med Club Brugge.

18.08.15 23:06

MANCHESTER UNITED - CLUB BRUGGE 3-1:

Memphis Depay. Stjerneskuddet som ble hentet til Old Trafford for å score avgjørende mål. Tirsdag kveld slo han til for fullt i kvalifiseringen til Champions League.

Med to kunstmål sørget den unge nederlenderen for at Manchester United tar med seg et godt resultat inn i returkampen i Belgia om en drøy uke. En sen scoring fra Marouane Fellaini gjør også utgangspunktet enda trygger for Louis van Gaals menn med tanke på å nå Champions League-gruppespill.

- Veldig hardt
Den siste målscoreren, Fellaini, gledet seg over et godt resultat, men er ærlig på at det ble hardere enn man hadde forventet.

- Det var veldig hardt. Men med støtten fra fansen fikk vi presset på og skapt sjanser. I tillegg fikk Memphis to vakre mål i kveld, så vi er veldig fornøyde, sier Fellaini til Viasat etter kampen.

Hovedpersonen selv var litt skuffet over ikke å score flere mål, tirsdag.

- Det er veldig viktig at vi vinner kampen. Vi skapte mange sjanser, jeg er skuffet over å ikke score på de to siste sjansene, sier Depay etter kampen.

Han er klar på at han er en målscorer, og at det er hans største jobb på Old Trafford.

- Jeg endte forrige sesong med mange mål. Når du kommer til en stor klubb må du gjøre jobben på nytt. Det er en fin følelse å score to mål på Old Trafford, forklarer nederlenderen.

VIKTIG: Marouane Fellainis 3-1-mål var av det viktige slaget. Foto: Oli Scarff (Afp)

Selvmål
Det startet dog ikke særlig bra for vertene på Old Trafford mot Club Brugge.

Etter åtte minutter fikk nemlig gjestene frispark fra omtrent 35 meter. Victor Vazquez slo ballen inn i feltet. Der dukket Michael Carrick opp, og styrte ballen elegant inn i eget mål. Sergio Romero i United-målet ble utspilt av ballens retningsforandring, og kunne ikke gjøre noe med målet.

Memphis-dobbel
Så var det duket for Memphis Depay-show i Manchester.

Etter et kvarter mottok han ballen fra nettopp midtbaneanker Carrick. 21-åringen vippet ballen elegant over Dion Cools før han avsluttet kontant i hjørnet fra omtrent elleve meter. Dermed var lagene like langt.

Like før pause kom også mål nummer to for stortalentet. Og det var enda vakrere enn det første. Fra like utenfor 16-meteren curlet Depay ballen opp i krysset bak en sjanseløs Sebastien Buruzzese i Brugge-målet.

Bisarr situasjon
I den andre omgangen var det Manchester United som ledet an.

Det var likevel gjestene som fikk den første store sjansen etter pause - og det kunne fort blitt mål. For etter et svakt tilbakespill fra Morgan Schneiderlin, klarerte en presset Sergio Romero rett i en motspiller. Brugge-spilleren trillet ballen litt til siden før den ble sparket i mål.

Dommeren blåste likevel i fløyta for å stoppe spillet, ettersom Romero ble liggende nede etter sin klarering. Derfor ble ikke målet godkjent, og vertene var fremdeles i føringen. Reprisen viser at Romero ble stemplet, og at dommeren gjorde rett.

Få minutter senere hadde i stedet tirsdagens gigant, Depay, sjansen til å fullføre sitt hat-trick. Etter et raid fra Luke Shaw, flikket Wayne Rooney ballen videre til Depay, som skøyt over mål fra kloss hold.

Ti minutter før slutt ble vondt til verre for belgierne. Brandon Michele mottok sitt andre gule kort for kvelden, og måtte vandre i dusjen.

På overtid stanget Marouane Fellaini kveldens siste mål, og Manchester United leder 3-1 før returen i Belgia neste onsdag.

Og mannen som var nest sist på ballen ved Fellainis scoring heter selvfølgelig Memphis Depay.

Slik endte de andre kvalifiseringskampene tirsdag:
Astana - APOEL Nicosia 1-0
BATE Borisov - Partizan Beograd 1-0
Lazio - Leverkusen 1-0
Sporting - CSKA Moskva 2-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.