Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener møtet med Tottenham kan endre alt for Solskjær

KLAR FOR TOTTENHAM: Ole Gunnar Solskjær geleides av en vakt inn på Manchester Airport før avreise til Dubai.
KLAR FOR TOTTENHAM: Ole Gunnar Solskjær geleides av en vakt inn på Manchester Airport før avreise til Dubai. Foto: Eamon And James Clarke (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær har fått en drømmestart med fem strake seierer, men søndag er formsterke Tottenham motstander på Wembley.

Manchester United har vunnet hver av sine fem kamper med minst to mål etter at Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som manager før jul.

En slik rekke kan ikke klubben vise til de siste ti årene, men søndag kommer den første virkelig store testen for nordmannen og hans mannskap.

Et Tottenham-lag, som feide United av banen med 0-3 på Old Trafford tidligere denne sesongen, venter på Wembley i London.

- United forsvaret kan avsløres

Sky Sports-skribent Adam Bate skriver torsdag at en seier der kan endre alt for Ole Gunnar Solskjær.

- Det blir fascinerende å se hvordan Solskjær takler den utfordringen. Hvis han i for stor grad tar innretter seg etter motstanderen og problemene Harry Kane og resten av Tottenham kan forårsake, risikerer han å legge for mange instrukser på spillerne og å bli beskyldt for å ha samme kvelende innflytelse som sin forgjenger. Hvis han går i fullt angrep, blir han beskyldt for naivitet, skriver Bate.

Bate mener sunn fornuft tilsier at Tottenham og manager Mauricio Pochettino er fullt kapable til å avsløre Manchester Uniteds defensive problemer igjen.

- Victor Lindelöf og Phil Jones kan fremdeles avsløres. Ingen blir vel overrasket hvis Pochettinos sprudlende Spurs-lag understreker svakhetene som har vært kjent i lang tid, akkurat som de gjorde i 3-0-seieren på Old Trafford.

- Men hva om de ikke gjør det. Det er en veldig spennende tanke her. Hva kan disse 90 minuttene endre. Solskjær har mer enn en «punchers chance» tross alt. Han har en formsterk Rashford, Martial tilbake slik vi kjenner ham, en Pogba som har bryteren på, Lukaku scorer igjen og Alexis Sanchez er engasjert igjen. Han har en sjanse, mener Bate.

- Hvordan kan Solskjær ignoreres?

Videre stiller skribenten spørsmål rundt hvor mye Solskjær må oppnå for å bli vurdert som Manchester United-manager også etter årets sesong. Er seier mot Tottenham nok? Må de ta seg videre i Champions League? Slå Liverpool og Manchester City?

- Hvis Solskær lykkes, har han gjort styreformann Ed Woodward en stor tjeneste, ikke minst økonomisk, hvis laget kvalifiserer seg til Champions League. Men det blir også et problem. Hvordan kan Woodward overse ham da? Og blir han erstattet, hva betyr det for erstatteren hans?

Digby tror Solskjær-sangen vil runge over Old Trafford dersom en eventuell managererstatter for en treig start på neste sesong.

Avspark i kampen mellom Tottenham og Manchester United er 17.30 søndag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!