RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi gjorde «narr» av  City-spillerne

Sist oppdatert:
- Kan ikke huske å ha sett en spiller gjøre så mye narr av motstanderne før, sier fotballekspert.

BARCELONA - MANCHESTER CITY 1-0 (3-1):

Lionel Messi hylles etter at Barcelona onsdag kveld slo Manchester City ut av åttedelsfinalen i Champions League.

Den lille argentineren skapte enorme problemer for City-spillerne gjennom hele kampen som Barca vant 1-0, og lovordene lot ikke vente på seg.

- Kan knapt huske å ha sett en spiller gjøre så mye narr av motstanderne på så høyt nivå som Messi har gjort i kveld, melder fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter

Det virket også John Arne Riise å være enig i, for den tidligere norske landslagsspilleren var rask med å legge til at dette var «en nytelse å se på».

Hart imponerte
Det er vanskelig å være uenig med de to. For Messi viste gjennom store deler av kampen frem lekre detaljer med flere antall tunneler og frekke pasninger. 

Kun en meget dyktig Joe Hart i City-målet hindret flere scoringer fra Barcelona. Etter kampen tok blant andre James Milner seg tid til å skryte av lagkameraten.

- Joe Hart var helt utrolig. Han fikk vist hvilken utrolig keeper han er, sier Milner til BBC. 

Selv var Joe Hart en skuffet herremann etter oppgjøret.

- Vi har blitt slått ut av et fantastisk lag for andre gang på to år. Vi hang lenge med, men tok ikke vare på sjansene, sier Hart til BBC. 

Neymar-sjanse
Det var Neymar som holdt på å sende Barcelona i ledelsen etter bare fem minutter spill. Brasilianeren ble spilt fri alene med Joe Hart, men dessverre for hjemmefansen traff Barca-spissen ballen på innsiden av stolpen før den trillet videre langs streken og ut. 

Det nærmeste City kom scoring før pause var etter 13 minutter da Yaya Toure la inn i feltet, hvor James Milner ventet i en god posisjon. Pasningen ble imidlertid blokkert av Dani Alves.

Utover omgangen skulle riktignok det meste dreie seg om Lionel Messi, som gang på gang spilte seg innover fra sin høyrekantposisjon.

På veien innover i banen tok han stadig tunnel på flere City-spillere eller fintet dem ut med lekre pasninger.

Og det var nettopp en lekker pasning som lurte City-forsvaret etter 30 minutter. Argentineren chippet ballen over de lyseblå inne i sekstenmeteren hvor lagkamerat Ivan Rakitic ventet. Foran mål gjorde kroaten alt rett da han dempet ballen på brystet og lobbet den over Hart i City-målet. Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget. 

Traff stolpen
Barcelona fortsatte å styre kampen også etter scoringen. Men til tross for flere store nestenmuligheter ble det ikke flere mål for den spanske storklubben før pause.

Luis Suarez var imidlertid svært nære å legge på til 2-0 minutter før pause da han ble spilt fri foran mål, men ballen gikk i stolpen.

Men da dommeren blåste av stod det fortsatt 1-0 til hjemmelaget.

Manchester City skulle for øvrig være glad for at de gikk i pausen med fortsatt elleve mann på banen. 35 minutter ut i kampen sparket nemlig Samir Nasri ned Neymar bakfra, og reprisen viste at dommer Gianluca Rocchi hadde hatt en god grunn til å vise ham ut. Men italieneren nøyde seg med det gule kortet. 

Bommet på straffe
Også i andre omgang fortsatte Messi å lage problemer for Manchester City. 

Messi, Neymar, Suarez og Iniesta kom alle til gode muligheter, men en svært god Joe Hart i City-målet hindret Barca-stjerne i å score flere mål.

Den engelske landslagskeeperen vartet opp med en rekke strålende redninger, men det hjalp dessvere for City-fansen lite, da lagkameratene hans hadde lite å varte opp med fremover på banen.

City var imidlertid svært nære scoring da Sergio Agüero ble tildelt et straffespark etter 77 minutter. Argentineren tok selv ansvar fra krittmerket, men klarte ikke å overliste Marc-Andre ter Stegen i Barcelona-målet.

Minutter før slutt fikk Luis Suarez en strålende mulighet til å sette inn 2-0 for hjemmelaget, da han ble spilt fri av Messi. Men nok en gang stod Joe Hart i veien.

Dermed endte det kun 1-0 til Barcelona, som gjør at den spanske storklubben er videre med 3-1-seier sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere