RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milner reddet City fra FA-cup-flause

TO MÅL: James Milner reddet Manchester City i FA-cupen.
TO MÅL: James Milner reddet Manchester City i FA-cupen. Foto: Phil Noble (Reuters)
Sist oppdatert:
Norske Bersant Celina må vente på A-lagsdebuten.

MANCHESTER CITY - SHEFFIELD WEDNESDAY 2-1:

Det at norske Bersant Celina satt på Manchester City-benken fra start av i søndagens FA-cupkamp mellom Manchester City og Sheffield Wednesday, gjorde kampen ekstra spennende, sett med norske øyne. Men man hadde ikke trengt å ha noen nordmann med i denne kampen for å føle på intensiteten.

For som i mange FA-cup-kamper før, skapte underdogen problemer for storfavoritten. Og selv om hjemmelaget kom tilbake, og sikret seieren rett før slutt, så det lenge ut til at bortelaget skulle kunne juble høyest. To mål av James Milner sendte likevel City til fjerde runde i FA-cupen.

Skuffet Pellegrini
Manchester City-sjef Manuel Pellegrini var ikke fornøyd med det laget hans presterte søndag, men mener det tette kampprogrammet må ta noe av skylden.

- Vi spilte ikke bra. Vi spilte faktisk veldig dårlig. Vi slet med å holde ballen i laget, og vi spilte ikke som vi pleier. Det var vår fjerde kamp på ti dager, så jeg tror flere av spillerne merket at de var slitne i dag. Det gjør også noe med spillernes motivasjon når man møter et lag fra en annen divisjon, sa han til BBC etter kampen.

Ønsker å nå langt
Pellegrini ville likevel gi spillerne sine noe skryt for måten de har spilt på i det siste.

- Noe jeg har blitt imponert over er hvordan vi har klart å vinne kamper og å score mål uten å ha spisser tilgjengelig. Derfor synes jeg det var vanskelig å tro det når vi slet med å skape nok sjanser i dag, fortalte han.

Nå er City klare for å gå langt i årets FA-cup.

- Det har ikke noe å si hvem vi møter i neste runde. Kampen vil bli hard uansett. Dette er en veldig viktig turnering for oss, men vi må ta en kamp av gangen, så ser vi hvor det fører oss, forklarte chileneren.

Sjokkstart
Kampen i Manchester var forventet å bli nærmest som en parademarsj for hjemmelaget, men gjestene fra Sheffield ville det annerledes.

SKUFFET: Manuel Pellegrini var skuffet over laget sitt søndag.

Selv om Jesus Navas hadde et godt forsøk for vertene etter ti minutter, var det Sheffield Wednesday som skulle ta ledelsen på Etihad Stadium. Stevie May dro seg fri på høyresiden, og trillet ballen ut til Atdhe Nuhiu. Fra rundt 16 meter, skøyt Nuhiu ballen kontant i nettet bak Citys målvakt Willy Caballero. Gjestene var i føringen med 1-0.

Dobbelbytte
I den andre omgangen svarte likevel Manchester City. Manuel Pellegrini valgte å sette inn David Silva og Samir Nasri for Frank Lampard og Stevan Jovetic. Det skulle vise seg å være lurt. For etter 66 minutter, var det nettopp Silva som fant James Milner. Milner kom alene med keeper og satt inn utligningen. 1-1, og lagene var like langt.

Manchester City fortsatte presset etter scoringen, men slet med å komme til de aller største mulighetene. Etter 75 minutter gjorde Pellegrini sitt siste bytte for dagen, da Gael Clichy kom inn for Alexandar Kolarov. Dermed ble det ingen A-lagsdebut for Bersant Celina denne gangen.

På overtid kjørte Manchester City på for å sikre seieren. Først forsøkte David Silva seg med en avslutning, men forsøket ble reddet. Deretter, akkurat inne i overtiden, dukket James Milner opp for annen gang. Den arbeidsvillige briten ble fri i feltet, og sikret City seieren med bare to minutter igjen å spille. 2-1-seieren sender Manchester City videre til fjerde runde i sesongen FA-cup.

Bersant Celina må fremdeles smøre seg med tålmodighet, og vente på å få sjansen for de lyseblås førstelag.

Resultater fra FA-cupen søndag:

Dover - Crystal Palace 0-4
QPR - Sheffield United 0-3
Sunderland - Leeds 1-0
Aston Villa - Blackpool 1-0
Man City - Sheffield Wednesday 2-1
Southampton - Ipswich 1-1
Stoke - Wrexham 3-1
Yeovil - Manchester United 0-2
Chelsea - Watford 3-0
Arsenal - Hull 2-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere