*Nettavisen* Sport.

Mourinho: - Cupseier vil gi oss fordel i ligaen

KAN VINNE TROFÉ: Chelsea-manager Jose Mourinho kan vinne sitt første trofé på tre år. Foto: Steven Paston (Pa Photos)

José Mourinho kan ta sitt første trofé på tre år.

José Mourinho har ikke vunnet et trofé på nesten tre år. Søndag kan «tørken» ta slutt når Chelsea møter London-rival Tottenham på Wembley.

Mourinho har vært kjent som en trofégrossist siden han tok portugisisk fotball med storm med Porto tidlig på 2000-tallet.

52-åringen har vunnet to ligagull med Porto, Chelsea og Inter, mens det ble med det ene ligagullet i 2012 med Real Madrid. Foruten seier i den spanske supercupen senere samme år, har ikke Mourinho vunnet et trofé siden da. Søndag kan han komme tilbake på vinnersporet med seier ligacupfinalen.

Chelsea er storfavoritt til å vinne ligaen i England, og blåtrøyene er fremdeles med i mesterligaen. Branislav Ivanovic tror en cupseier vil gi dem en stor fordel resten av sesongen.

- Psykologisk er det veldig viktig. Etter kampen har vi bare ligaen og mesterligaen å tenke på, men vinner vi finalen vil det gi oss en stor psykisk fordel resten av sesongen. Det må vi dra fordel av. Det er veldig viktig for alle spillerne, ikke bare meg. Det nåværende laget har ikke vunnet noe ennå, så det er en enorm anledning for oss, sier serberen.

Chelsea må riktig nok klare seg uten Nemanja Matic, som er suspendert etter det røde kortet mot Burnley. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag