RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIKKE IKKE BESTEMME: José Mourinho forteller om tida før han forlot England for sju år siden.
FIKKE IKKE BESTEMME: José Mourinho forteller om tida før han forlot England for sju år siden. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Mourinho: - Kona sa nei til England

Sist oppdatert:
Chelsea-bossen ble nedstemt på hjemmebane.

Chelsea-manager José Mourinho avslører at det var hans kone Matilde som besluttet at han ikke skulle bli engelsk landslagssjef i 2007.

Portugiseren var uten jobb etter at han måtte gå i Chelsea høsten 2007, og han vurderte et tilbud fra Englands fotballforbund. Kona fikk ham til å avslå.

- Det var riktig avgjørelse. Kona mi hadde rett. Det var hun som sa at jeg skulle avslå, sa Mourinho under en pressekonferanse i London, i forbindelse med at han jobber som analytiker for Yahoo! under VM.

- Jeg kan ikke vente to år på en viktig turnering. Jeg kan ikke holde på i to år med kamper mot Kasakhstan og San Marino, utdypet han.

Jobben gikk i stedet til Fabio Capello, som hadde den til 2012. Mourinho endte som trener i Inter og førte klubben til mesterligaseier.

Spillerne lokket
Mourinho avslørte at sluttpakken han fikk i Chelsea forbød ham å gå til en annen engelsk klubb. Han sa at spillerne prøvde å overtale ham til å bli landslagssjef.

- Frank Lampard, John Terry, Ashley Cole, alle sa at jeg skulle ta jobben. De sa også at spillerne fra andre klubber ønsket meg. «Gutta fra Manchester United og Liverpool ringer oss og ber oss få sjefen vår til å bli landslagssjef», sa han.

- Det var mange positive ting som lokket meg, og derfor var jeg nær ved å si ja, men kona mi hadde rett. Det var ikke jobben for meg da, og det er ikke jobben for meg nå. Jeg tror heller ikke at det vil være jobben for meg om sju år, men kanskje om 15 år, sa han.

På spørsmål om hvor nær han hadde vært å signere, holdt han en tenkt penn 15 centimeter over en tenkt kontrakt og svarte «så nær».

Manglende støtte
Det er 48 år siden England vant sin eneste tittel, VM på hjemmebane i 1966, og Mourinho mener det kan ha sammenheng med at nasjonen sliter med å stille seg helhjertet bak landslaget.

- I alle land jeg kjenner er folk lidenskapelig opptatt av fotball. Helt til laget blir tatt ut, er pressen og folket kritiske. Alle har sin mening om hvem som bør være med, men straks spillerne er valgt stiller alle seg bak laget. Da tar kritikken slutt, og alle støtter opp om laget, sa han.

- Jeg er ikke så sikker på at det fungerer slik her i landet. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere