RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mourinho: - Vi ligger godt an

MATCHVINNER: Cesc Fabregas scoret det matchvinnende målet tre minutter før full tid mot Q.P.R. på søndag.
MATCHVINNER: Cesc Fabregas scoret det matchvinnende målet tre minutter før full tid mot Q.P.R. på søndag. Foto: Ben Stansall (AFP)
Sist oppdatert:
Chelsea slet uten sin toppscorer på laget. Så dukket mannen med masken opp.

Q.P.R. - CHELSEA 0-1:

Arsenal gjorde jobben sin på lørdag, og slo Burnley 1-0 på Turf Moor. Dermed ble avstanden mellom Chelsea og Arsenal på toppen av tabellen knappet inn til fire poeng, og det var opp til Chelsea å trygge tabelledelsen ytterligere igjen i bortemøtet mot Q.P.R. på søndag.

Men det er ikke noen enkel sak å slå lag som er truet av nedrykksspøkelset.

Før søndagens kamp var Q.P.R. to poeng under nedrykksstreken, og oppgjøret på Loftus Road ble en jevnspilt affære.

Men etter 87 målløse, og relativt kjedelige, minutter, kom avgjørelsen til slutt.

Cesc Fabregas fant en åpning i Q.P.R.-forsvaret, satte bredsiden til, og sendte ballen i nærmeste hjørnet med et skudd som kan vise seg å være gull verdt - bokstavelig talt.

- Vanskelig å spille

For scoringen sendte Chelsea sju poeng foran Arsenal, og med seks kamper igjen å spille for London-rivalene i rødt skal det mer og mer til for å snappe gullet fra Chelsea på tampen av sesongen.

- Det var veldig vanskelig å spille, sier matchvinneren selv ifølge BBC etter kampen.

- Banen var veldig tørr, det blåste, og det var ikke de omstendighetene vi ønsker å spille fotball i. Men likevel spilte vi godt. Didier (Drogba) holdt godt på ballen.

Chelsea-manager José Mourinho er klar over at hans lag er stadig større favoritter til å vinne ligatittelen.

- Det er et steg nærmere. Vi trenger tre seiere og to uavgjorte. Vi har en kamp til gode på de andre lagene, så vi ligger godt an. Vi trenger elleve poeng, konstaterer han.

- Diego Costa er savnet

Chelsea så med all respekt ikke ut som et gulljagende lag på Loftus Road. Riktignok åpnet gjestene kampen best, og etter åtte minutter traff Willian stolpen med et innlegg som tok hjemmelagets bakre rekker på senga.

Men ut over det var det lite som skjedde i første omgang.

Chelseas toppscorer Diego Costa ble skadet i forrige helgs oppgjør mot Stoke, og erstatteren Didier Drogba fikk lite til på topp for bortelaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

VANSKELIG: Didier Drogba fikk det vanskelig på topp for Chelsea.

- Savnet etter Diego Costa er relativt åpenbart for José Mourinho, kommenterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad underveis i matchen.

Terry pepet ut

Chelsea-spillerne, og i særdeleshet John Terry, ble buet på av hjemmefansen, som ikke hadde glemt Terrys påståtte rasistiske bemerkninger overfor daværende Q.P.R.-spiller Anton Ferdinand i 2011.

Terry ble senere frikjent i retten for de påståtte anklagene, men ikke tilgitt av Q.P.R.-fansen, som altså viste hva de mente om Chelsea-legenden denne lørdagen.

På tette og komptakte Loftus Road var det tydelig at spillerne kunne høre det meste av hva som ble ropt til dem fra tribunene, og Chelsea-spillerne kom da også med gjensvar til hjemmefansen ved et par anledninger.

Q.P.R. nærmest scoring

Heller ikke etter hvilen tok kampen seg betraktelig opp.

Faktisk var det hjemmelaget som var nærmest scoring, da Matthew Phillips lurte vekk Chelseas Nemanja Matic og fikk avslutte fra kort hold knapt midtveis i omgangen.

Chelsea-keeper Thibaut Courtois var imidlertid med på notene, og fikk slått ballen til corner.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SLAGNE: Q.P.R.-spillerne så slagne ut etter Fabregas' seiersmål.

Ni minutter før slutt var Q.P.R. nære igjen, denne gangen på et hjørnespark som gjestene til slutt fikk beinet unna i halvveis panikk.

- Q.P.R. har definitivt vært nærmest et seiersmål, konstaterte Kasper Wikestad.

Keepertabbe

Men avgjørelsen skulle komme til slutt.

Mindre enn tre minutter før full tid kombinerte Oscar og Eden Hazard fint på venstrekanten. Cesc Fabregas kom stormende bakfra, Hazard fant spanjolen, og Fabregas sendte ballen inn i nærmeste hjørne med en kontrollert bredside.

Fabregas rev av seg masken han hadde spilt med gjennom hele kampen, og jublet for den livsviktige scoringen sammen med lagkameratene.

Angrepet startet med et elendig utspill fra keeper Robert Green, som dermed må ta sin del av skylda for at Q.P.R. gikk på sitt sjette strake hjemmetap i serien.

Vertene er to poeng unna sikker plass, med fem kamper igjen å spille.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere