*Nettavisen* Sport.

Mourinho: - Ville heller vært i Citys posisjon

FOR EN PAUSEPRAT: José Mourinho og Chelsea scoret fire mål i den andre omgangen.

FOR EN PAUSEPRAT: José Mourinho og Chelsea scoret fire mål i den andre omgangen. Foto: Ian Kington (Afp)

Og Samuel Eto'o feiret med Mourinho-stikk

08.03.14 21:19

CHELSEA - TOTTENHAM 4-0:

En Premier League-runde som var amputert på grunn av mange lags deltagelse i FA-cupen sparte den virkelig godbiten til siste kamp.

Ikke bare var det klart for London-derby. Tottenham måtte ha tre poeng for å ha heng på Champions League-plass, mens Chelsea kunne øke ligaledelsen dersom de blå tok hjem seieren.

Og en aldrende kameruner ville samtidig bevise at han ikke var så gammel som José Mourinho har hintet om. Samuel Eto'o var nemlig involvert i to av målene da Chelsea tok en sterk 4-0-seier på Stamford Bridge.

Stikk mot Mourinho
Det var likevel ikke målene som ble snakket mest om i London lørdag kveld. For feiringen ved 1-0 målet var av det morsomme slaget.

Mourinho, som har slitt med spisser som ikke scorer, stilte spørsmålstegn ved den egentlige alderen til Eto'o i forrige måned.

- Jeg har Eto'o, men han er 32 år gammel. Ja, kanskje 35. Hvem vet?, sa Mourinho den gangen.

Lørdag kveld var det Eto'o sin tur til å slå tilbake. Da han hadde satt inn ledermålet, løp han bort til hjørneflagget, bøyde ryggen, slik bare eldre menn kan, støttet seg på hofta og brukte hjørneflagget som gåstokk.

- Det var en briljant feiring, sa Mourinho til tv2 etter kampslutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅLFEIRING: Samuel Eto'o feiret med å late som om han var en gammel mann etter at José Mourinho tidligere i år sådde tvil rundt kamerunerens egentlige alder. Foto: Bogdan Maran (Ap)

- Vi har ikke kontroll på vår egen skjebne
José Mourinho var tilbake i det psykologiske hjørnet etter kampslutt og fortalte Sky Sports at han ville sittet i Mancehster Citys posisjon om han kunne velge.

- Jeg har ni poengs ledelse (på Mancehster City), men om de vinner sine tre hengekamper leder de ligaen, sa han.

- Vi har ikke kontroll på vår egen skjebne. Om vi vinner resten av kampene kan likevel Manchester City vinne ligaen.

Selve kampen var Mourinho likevel fornøyd med.

- Alt endret seg i andre omgang. Oscar kom inn og gav oss en ny dimensjon. Det var en veldig fortjent seier, sa portugiseren etter kampslutt.

Skuffet Sherwood
Tottenham-manager Tim Sherwood var svært misfornøyd da han møtte pressen.

- Det gjør meg vondt. Jeg kommer ikke til å glemme dette, sa han til Sky Sports.

Klikk på bildet for å forstørre.

MISFORNØYD: Tim Sherwood mener spillerne krever for lite av hverandre. Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Manageren synes laget hans viste dårlig moral og lite innsats i lørdagens kamp. Han mente også at det var for kameratslig spillerne imellom og at de krevde for lite av hverandre som medspillere.

- For mange av spillerne er for snille med hverandre, fortalte han.

- Han sa litt mer enn sist
Chelsea-kaptein John Terry var stolt etter lørdagens storseier.

- I første omgang gjorde de det tøft for oss, men manageren endret taktikken i pausen og vi var mye bedre i andre omgang, sa han til Sky Sports.

- Han sa litt mer enn forrige uke, fleipet Terry etter kampslutt om José Mourinhos pauseprat.

Forrige uke valgte nemlig Mourinho å gå inn i garderoben i pausa, se på spillerne, snu seg i døra og gå ut igjen, uten å si et eneste ord. Også den gangen hevet Chelsea seg i andre omgang og sikret tre poeng.

Var vraket
Det var Fernando Torres som egentlig sto i startoppstillingen til José Mourinho. En skade under oppvarmingen sørget likevel for at Eto'o fikk spille.

Og Eto'o viste seg frem fra start. Etter bare 30 sekunder ble han spilt gjennom alene med Tottenham-keeper Hugo Lloris, som felte kameruneren. Det som så ut til å bli et Chelsea-frispark i farlig posisjon og en tidlig dusj for den franske målvakten endte i stedet opp i en feilaktig offsideavgjørelse av dommer Michael Oliver.

- Det var feil, sa tv2-anker Jan Henrik Børslid i pausen om dommeravgjørelsen.

- Hvis dommeren hadde dømt i den situasjonen, så måtte keeperen blitt utvist, fortsatte tidligere Premier League-angriper John Carew.

To minutter senere var det Eden Hazard som kom alene med Lloris. Belgieren, som er i kanonform om dagen, rundet keeper, men satt avslutningen utenfor Tottenham-målet.

Klikk på bildet for å forstørre.

KVALITET: Eden Hazard viste nok en gang at han er kvalitet fra ende til annen og var blant kampens store spillere. Foto: Sang Tan (Ap)

Etter en forrykende Chelsea-åpning, tok Tottenham over på Stamford Bridge. Kampen var drøye 20 minutter gammel da Sandro var frempå med et skudd, men en god redning av Petr Cech hindret mål for bortelaget.

Sandros skudd ble omgangens eneste skudd på mål, og det stod 0-0 til pause.

Eksploderte
Etter pause koblet Chelsea grepet om kampen, og en klønete Jan Vertonghen serverte Samuel Eto'o med et klønete tilbakespill. Angriperen takket og bukket og scoret 1-0 til Chelsea.

Tre minutter senere var det stopper-kollega Yonnes Kaboul som ble syndebukk. Kaboul felte Eto'o inne i straffefeltet, fikk rødt kort og Eden Hazard kunne sette inn 2-0 enkelt fra straffemerket.

Og det stoppet ikke der. For når Eto'o ble byttet ut, kom det en annen målhungrig angriper på banen. Demba Ba hadde bare scoret ett Premier League-mål denne sesongen før kveldens kamp.

Men i det 82. minuttet fikk senegaleseren doblet dette antallet. Og to minutter før full tid la han på til 4-0, som ble sluttresultatet.

Skjebnekamp
Tottenham har tapt stort for flere topplag denne sesongen, og neste uke venter Arsenal hjemme på White Hart Lane. Da må Tim Sherwoods menn ha tre poeng for å ha håp om Champions League neste sesong.

Chelsea er ubeseiret i 2014 og topper Premier League. Neste runde møter de Aston Villa.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.