*Nettavisen* Sport.

Mourinho ferdig i United

FERDIG: José Mourinho er ferdig som manager i Manchester United. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Manchester United bekrefter at José Mourinho er ferdig i klubben.

18.12.18 11:57

Manchester United bekrefter på sin hjemmeside at José Mourinho er ferdig i klubben.

- Klubben vil takke José for arbeidet han har lagt ned i klubben og ønsker ham lykke til videre, heter det i pressemeldingen.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker er ikke overrasket over sparkingen.

- Det var på høy tid. Resultatmessig har det vært uakseptabelt denne høsten. I tillegg har det vært så sur stemning at det i seg selv er grunn god nok. Jeg tror United-fans verden over puster lettet ut nå, sier Alsaker til Nettavisen.

- Carrick leder treningene

En midlertidig manager vil bli ansatt frem til slutten av sesongen, mens klubben starter jakten på en permanent manager.

Ifølge britiske medier tar Michael Carrick ledelsen på treningsfeltet denne uken, men han skal være uaktuell som midlertidig manager ut året.

Manchester United har hatt en svak første halvdel av sesongen og ligger på sjetteplass i Premier League.

Søndagens 3-1-tap mot Liverpool på Anfield ble José Mourinhos siste kamp som manager for de røde djevlene.

- United må ut med 260 millioner

Ifølge Daily Record må Manchester United ut med 24 millioner pund (260 millioner kroner) for å sparke portugiseren fra managerjobben.

Mourinho kom til Manchester United sommeren 2016 og ledet laget til seier i Community Shield, ligacupen og Europa League i sin første sesong.

Forrige sesong ble det ingen titler på den seiersvante portugiseren, og etter en svak start på årets sesong, i tillegg til konfikter med nøkkelspillere som Paul Pogba, er det nå altså slutt for Mourinho i United.

Annonsebilag