RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mourinho forsvarer Pogba: - Scholes er ingen fotballekspert


STIKK: Jose Mourinho var ikke fornøyd med uttalelsene til Paul Scholes, og kom med et par syrlige stikk mot den tidligere United-profilen.
STIKK: Jose Mourinho var ikke fornøyd med uttalelsene til Paul Scholes, og kom med et par syrlige stikk mot den tidligere United-profilen. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Den portugisiske treneren mener Scholes vil bli husket som en fenomenal fotballspiller, men ingen ekspert.

Manchester United-legenden Paul Scholes har fortsatt en høy stjerne blant United-fansen. Men da Scholes var ekspert for BT Sport på nyttårsaften uttalte han seg om Paul Pogba var det mange som reagerte.

Kommentarene falt ikke bare i god jord.

Scholes kritiserte stjernespilleren og sa Pogba ikke er i form, og at han tusler seg gjennom kampene.

Nå slår manager Jose Mourinho tilbake.

- Scholes vil bli stående i historiebøkene som en fenomenal spiller, men han er ingen fotballekspert, sa Mourinho på pressekonferansen etter  Uniteds 2-0-seier mot Everton 1. nyttårsdag, ifølge Daily Mail.

United-manageren gikk ut og forsvarte Pogba, samtidig som han kritiserte kommentarene til Paul Scholes.

- Det eneste Scholes gjør er å kritisere. Han kommenterer ikke, han bare kritiserer. Det er ikke Pogbas feil at han tjener mye mer penger enn Paul Scholes, slik er det bare, fortsatte Mourinho.

Les også: Guardiola rasende: - Kampprogammet er en katastrofe for spillerne

Pogba med kjempekamp

Da Scholes satt i studioet til BT Sport nyttårsaften stilte han spørsmål om hvor den Pogbaen vi hadde sett i Juventus var blitt av.

- Han var overalt. Han kriget, han taklet, han utfordret, og han scoret mål fra 25 meter. Nå tusler han bare rundt, sa midtbanelegenden.

TV-EKSPERT: Paul Scholes stilte som fotballekspert hos BT Sport nyttårsaften.

Det er usikkert om Pogba hadde hørt noe om denne kritikken før kampstart, men han svarte i så fall på tiltale. Den franske midtbanespilleren hadde to målgivende pasninger mot Everton, og spilte kanskje sin beste kamp i United-drakten.

Etter praktkampen vanket det blant annet skryt fra TV 2-ekspert Trevor Morley

- For en kjempe. For en opptreden. Han er et beist. Det er det beste jeg har sett ham. Han snudde kampen for Manchester United. De trenger karakter for å snu det, og Paul Pogba var akkurat det i dag, sa Morley i TV 2-studioet.

Hittil i sesongen har Pogba scoret tre mål i Premier League, og han har sju assist. Dette på tolv kamper i serien.

JUBELBRØL: Paul Pogba var svært god mot Everton.

Mourinho-stikk

På pressekonferansen fortsatte Mourinho med å stille spørsmål ved Scholes evner som ekspert. United-manageren kom også med et stikk mot Scholes mulige trenerkarriere.

- Hvis Paul (Scholes) noen gang bestemmer seg for å bli manager håper jeg han klarer å oppnå 25 prosent av min suksess. 25 prosent er vel rundt seks titler? Dersom han klarer å vinne seks titler vil han vel være fornøyd, fortsatte Mourinho.

En uke tidligere hadde Daily Mail en sak der Scholes fortalte at han var interessert i trener-jobben på Old Trafford. Men senere uttalte han til Manchester Evening News at han syns gamleklubben viste liten interesse, noe han mente blant annet skyldes at han flere ganger har gått ut i mediene og kritisert sin tidligere klubb.

Paul Scholes vant i sin tid som spiller 28 titler i Manchester United, deriblant elleve ligagull, to Champions League-titler og fire FA-cup triumfer, ifølge Transfermarkt.

Mourinho vurderer nye spillere

Mourinho innrømmet i tillegg at Manchester United muligens ble tvunget ut på overgangsmarkedet i januarvinduet. Dette på grunn av skadeproblemer på flere nøkkelspillere.

- Jeg vet ikke noe om overganger ennå. Akkurat nå er vi i trøbbel, men om to-tre uker har vi muligens fått tilbake et par spillere. Da kan alt se annerledes ut, fortalte Mourinho.

United har denne sesongen slitt med skader på flere spillere, deriblant Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic og Eric Bailly. I tillegg ble Romelu Lukaku fraktet av banen med båre og nakkestøtte i kampen mot Southampton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere