*Nettavisen* Sport.

Mourinho fyrer opp stemningen før Liverpool-møtet

SLENGER MED LEPPA: José Mourinho er ikke redd for å si hva han mener. Foto: Jure Makovec (Afp)

Portugiseren mener Merseyside-laget har fått flere heldige dommeravgjørelser med seg.

Chelsea-manager José Mourinho fyrer opp stemningen før lørdagens duell mot Liverpool på Anfield.

Portugiseren glemmer aldri målet som aldri skulle aldri vært godkjent da lagene møttes i mesterligaen i 2005. Etter 0-0 på Stamford Bridge ble det rabalder i returkampen.

Chelsea var i harnisk da Luis Garcias avslutning, som William Gallas febrilsk skulle avverge, ble dømt som mål, selv om TV-reprisene viste at ballen aldri var inne. Senere vant Liverpool turneringen etter å ha slått tilbake fra 0-3 ved pause mot Milan i finalen.

- Publikum kan i stor grad påvirke kamper på Anfield. Jeg liker å spille der, men jeg må innrømme at noen mennesker opplever atmosfæren på en negativ måte. Men det er ikke min business, sier Mourinho.

- Jeg liker det, og det påvirker ikke mine spilleres prestasjon. Men historien har gitt oss klare eksempler på at det påvirker andres prestasjoner, mål som ikke er mål, straffespark som ikke blir gitt, sier Chelsea-manageren.

Takker Spanias forbund

Chelsea står uten tap etter ti runder i Premier League. Med 26 poeng har Mourinhos lag tatt en klar tabelltopp. Liverpool har trøblet i innledningen. Sjuendeplass, fire tap, null målforskjell og bare 14 poeng er de helrødes fasit.

Mer trøbbel kan det bli. For PLs nest mestscorende spiller, Diego Costa starter for Chelsea. Da kan et vaklevorent Liverpool-forsvar få kjørt seg.

- Vi føler han er klar til å starte i morgen. Han får 15 dager til å hvile i ligapausen som venter. Det er fantastiske nyheter for oss. Jeg takker Spanias fotballforbund for avgjørelsen de har tatt, sier Mourinho om hamstringplagede Diego Costa.

Liverpool i ubalanse

Spissen har scoret ni mål i år, men er utelatt fra Spanias tropp til EM-kvalkampene som venter når de europeiske ligaene tar pause etter helgens kamper.

Loïc Rémy er også klar fra lyskeskade. Franskmannen var også aktuell for Liverpool i sommer, men den overgangen ble stoppet i siste liten. I stedet gikk angriperen fra QPR til Chelsea. Ett mål på tre kamper er Rémys fasit så langt i høst.

- Rémy er tilbake i trening. Han er et alternativ. Det er også gode nyheter, sier Mourinho før laget reiser nordover til Merseyside.

Liverpool på sin side er i ubalanse før møtet med serielederne. Sist helg tapte laget 0-1 mot Newcastle, i en kamp der Anfield-laget knapt skapte noe som helst fremover. I midtuken fikk manager Brendan Rodgers kritikk for å stille med et B-preget lag i mesterligaen borte mot Real Madrid (0-1).

- Jeg kjenner det ikke, svarer Rodgers når han får spørsmål om han er under ekstra press. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.