Mourinho klar på hva som må til for at Klopp skal bli en suksess i Liverpool

- HAN ER INGEN SUKSESS, ENNÅ: José Mourinho sa hva han mente om Jürgen Klopps prestasjoner i Liverpool, under fredagens pressekonferanse. 

- HAN ER INGEN SUKSESS, ENNÅ: José Mourinho sa hva han mente om Jürgen Klopps prestasjoner i Liverpool, under fredagens pressekonferanse.  Foto: Oli Scarff (AFP)

Mener Klopp må begynne å vinne trofeer for å bli sett på som en suksessfull manager.

Søndag ettermiddag braker oppgjøret mellom storlagene Liverpool og Manchester United løs.

Oppgjøret mellom de to historiske klubbene har alltid hatt for vane å være fulle av knallharde taklinger og mye følelser. Nå har José Mourinho helt ekstra bensin på bålet før hatoppgjøret, da han indikerte at Liverpool-manager Jürgen Klopp fortsatt ikke er en suksess på Anfield, av én grunn.

- Det er trofeer som betyr noe, særlig når du har potensialet til å kjempe om trofeer og du har et mål som tydelig går ut på å være best. Jeg tror Jürgen allerede har sagt at Liverpools mål denne sesongen er å vinne Premier League, sa José Mourinho under fredagens pressekonferanse, før han fortsatte:

- Jeg mener at det ikke er særlig smart å si noe sånt. Men når man har potensial til det, så har man ingenting å skjule, fortsatte den portugisiske manageren.

Mourinho og Manchester United ligger for øyeblikket 16 poeng bak Liverpool i Premier League, etter kun 16 seriekamper. Han innrømte fredag at han ikke er i nærheten av å forme klubben han leder, slik som Kloppe har gjort med Liverpool.

Ikke vunnet ett trofé

Jürgen Klopp har ikke tatt ett eneste trofé med Liverpool siden han tok over som manager for «The Reds» i 2015.

Den tyske 51-åringen har tatt Liverpool til tre finaler, men har gikk ikke seirende ut av noen av dem.

I 2016 tok Klopp Liverpool til sin første europeiske finale siden 2007 i Europa League. Da tapte de 3-1 mot Sevilla.

I 2016/17-sesongen tok Liverpool seg til ligacupfinalen, da de tapte mot Manchester City, 1-3 etter ekstraomganger.

Tidligere i mai tok Liverpool seg til Champions League-finale, men ble slått av Real Madrid, som tok sin tredje strake seier i den gjeve europeiske turneringen.

Les også: Gabriel Jesus scoret to da City slo Everton

Lang skadeliste

Manchester United har slitt med flere skader denne sesongen og før kampen mot Liverpool er den lengre enn på veldig lenge.

Hverken Alexis Sanchez, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Chris Smalling og Anthony Martial skal ikke være i stand til å spille helgens kamp på Anfield. Samtid er det flere andre usikre kort i United-stallen.

Luke Shaw, Diogo Dalot, Scott McTominay og Matteo Darmian er også usikre før møtet med Liverpool.

Noen av spillerne på skadelisten kan dog få muligheten søndag, om de klarer å overbevise Mourinho under en testtrening lørdag.

- Ingen av de trente med oss på torsdag, men det vil bli en, jeg vil ikke si test, men en trening hvor vi kan få svar på om noen av de usikre spillerne kan brukes til søndagens kamp, sa 55-åringen om Uniteds skadesituasjon.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Ikke slått United siden 2014

Liverpool har ikke vært større favoritter til å vinne oppgjøret mot sine rivaler fra Manchester, siden Premier Leagues oppstart i 1992.

Merseyside-klubben er den eneste som fortsatt er ubeseiret i Premier League denne sesongen. Jürgen Klopp og hans mannskap ligger for øyeblikket på 2.-plass på Premier League-tabellen, med 42 poeng på 16 kamper.

Manchester City er det eneste laget som ligger foran Liverpool på tabellen. Det lyseblå laget ligger to poeng foran Jürgen Klopps mannskap, med en kamp mer spilt.

Men selv om Liverpool er soleklare favoritter mot «de røde djevlene» må det fortsatt nevnes at «The Reds» ikke har slått rivalene sine siden 2014. José Mourinho har for øvrig ikke tapt på Anfield siden 2007.

Søndagens Premier League-kamp sparkes i gang klokka 17.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.