*Nettavisen* Sport.

Mourinho skylder på ballgutten og Newcastle-fansen

OVERRASKET: Newcastle og Papiss Cisse senket Chelsea lørdag. Foto: Ian Macnicol (Afp)

- Dommeren kan ikke straffe dem.

06.12.14 16:31

NEWCASTLE - CHELSEA 2-1:

Chelsea hadde ikke tapt en eneste kamp denne sesongen, da José Mourinho og hans menn reiste til Newcastle lørdag.

Portugiseren har hatt trøbbel på St. James Park tidligere, men hadde nok et godt håp om å få med seg tre poeng hjem til London.

Slik gikk det imidlertid ikke. Innbytter Papiss Cisse scoret to mål i andre omgang, og da hjalp det lite at Didier Drogba reduserte til 2-1 mot slautten av kampen.

Sesongens første tap er dermed et faktum for Chelsea, som fremdeles topper Premier League-tabellen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: José Mourinho måtte innse at Chelsea gikk på sitt første tap for sesongen. Foto: Steve Drew (Pa Photos)

Oppgitt Mourinho
José Mourinho var ikke fornøyd da han snakket med BBC etter kampen. Chelsea-manageren lot seg irritere av at ballen forsvant da den var ute av spill på overtid.

- Det kunne vært 20 minutter med overtid, men situasjonen ville ikke vært annerledes, fordi det skjedde ting utenfor de fire linjene dommeren kontrollerer. Dommeren kan ikke straffe ballgutten som forsvant med ballen. Han kan ikke straffe publikum, som beholder ballen.

Portugiseren hevder han ikke bryr seg om rekorder og tar det derfor ikke så tungt at Chelsea gikk på sitt første tap for sesongen.

- Jeg er ikke besatt av rekorder og statistikk. Det er ikke noe for meg. Jeg bryr meg om å vinne titler, sier Mourinho.

Glad matchvinner
Matchvinner Cissé mener han har spilt langt bedre kamper tidligere, men var selvsagt godt fornøyd med to mål mot serielederen.

- Jeg spilte ikke veldig bra, men scoret to mål, og det er viktig. Laget spilte veldig bra og holdt sammen. Manageren sier at hvis vi spiller hele kampen sammen, er det en god sjanse for at vi vinner. Jeg gjør jobben min og hvis jeg sitter på benken, venter jeg på sjansen min. Jeg er så glad nå, sa Cissé ifølge BBc.

Klikk på bildet for å forstørre.

REDUSERTE: Didier Drogba ble kastet inn på banen i jakten på en redusering. Den fikk hann, men ikke mer. Foto: Ian Macnicol (Afp)

Målløs første omgang
Midtveis i første omgang, vasket gjestene fram kampens første store sjanse. Eden Hazard tok med seg ballen framover og spilte på tvers til Willian. Brasilianerens avslutning var brukbar, men strøk på feil side av stolpen.

Også vertene i svart og hvitt ville bidra til underholdningen i Newcastle. Etter 33 minutter sendte Ayoze Perez en stikker gjennom til Jack Colback. Thibaut Courtois var imidlertid flott ute og avverget sjansen med en beinparade.

Chelsea skapte omgangens siste sjanse da Oscar prøvde seg på et aldri så lite brassespark - godt gjennomført, men på feil side av stolpen bak Rob Elliot.

Newcastle-keeperen slet med store smerter i beinet i slutten av omgangen og måtte også kaste inn håndkleet ved pause. Dermed kom tredjekeeper Jak Alnwick inn ved pause.

Drama
Den andre omgangen startet med et bra trykk fra hjemmelaget, men Chelsea skapte likevel den første store sjansen da John Obi Mikel stupte fram og headet et Cesc Fabregas-innlegg like utenfor.

Minuttet senere viste Papiss Cisse hvordan det skal gjøres. Newcastle-spissen, som ble byttet inn bare fem minutter tidligere, var på rett plass til rett til og skled inn 1-0 etter innlegg fra Sammy Ameobi.

José Mourinho svarte med å gjøre tre bytter i løpet av de ti neste minuttene. André Schürrle, Filipe Luis og Didier Drogba ble sendt ut på banen i tur og orden.

Minutter etter at Eden Hazard traff stolpen, satte Newcastle i gang en kontring. Ballen havnet til slutt hos Papiss Cisse, som banket inn sitt andre mål for dagen.

Chelsea hadde imidlertid ingen planer om å gi opp. Etter 82 minutter pådro Steven Taylor seg sitt andre gule kort for dagen og ble utvist etter en voldsom takling.

På det påfølgende frisparket fant Cesc Fabregas pannebrasken til Didier Drogba. Ivorianeren headet inn 2-1 og tente håpet for Chelsea.

Nærmere kom de imidlertid ikke, og Mourinhos stjernegalleri måtte dermed reise tomhendte hjem.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.