*Nettavisen* Sport.

Mourinho vil bygge for ti nye år

TI NYE ÅR: José Mourinho mener Chelsea må bygge laget fra bunn av igjen. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

- Hadde et fantastisk mannskap. Det eksisterer ikke lenger.

10.05.14 10:23

Chelsea-manager José Mourinho mener dagens tropp har vært god i ti år, men at utskiftinger må skje for at Chelseas neste ti år skal bli like bra.

Både John Terry, Ashley Cole og Frank Lampard er på utløpende kontrakter, og skal vi tolke hintene til Mourinho, kan det virke som om det vil skje store forandringer hos Chelsea. Da må antageligvis minst én, kanskje fler, av disse ryke.

Unggutta tar over
- Chelsea hadde et fantstisk mannskap som varte i ti år. Det laget er ferdig. Det eksisterer ikke lenger. Nå må vi bygge et nytt lag på samme måte som forrige gang, sier Mourinho ifølge SkySports.

Han forteller at spillerne nevnt over var viktige for erfaringens og stabilitetens skyld denne sesongen, men at man fremover ikke vil være avhengig av de. Da vil spillere som Eden Hazard, Oscar og Namanja Matic være viktigere for London-klubben.

Også de utlånte juvelene, Thibaut Courtois i Atlético Madrid og Romelu Lukaku i Everton, kan være spillere portugiseren vil ha med videre. Han har i alle fall gjort seg opp en formening om disse to, uten at han ville røpe hva dommen hadde blitt.

Han selv er nemlig bare én av mange i klubben som har en formening om hvilke spillere Chelsea skal beholde.

Skriftlig
Når Mourinho røper planene sine for klubbledelsen, gjør han det skriftlig, og ikke bare muntlig.

- Jeg liker å gjøre ting på en skikkelig måte. Jeg liker å være forpliktet til det jeg mener, og jeg foretrekker derfor å gjøre det skriftlig.

Hans mening er derfor lagt inn i en skriftlig oppsummering av sesongen, som han ønsker å presentere for resten av klubben rett etter sesongslutt.

Den siste serierunden i Premier League kan du følge live hos Nettavisen klokka 16.00 søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.