RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moyes: - Dette blir min største kamp

HARD PRESSET: Manchester United er soleklar underdog mot Bayern München i returoppgjøret.
HARD PRESSET: Manchester United er soleklar underdog mot Bayern München i returoppgjøret. Foto: Christof Stache (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kan være siste sjanse for David Moyes.

David Moyes har hatt en vond førstesesong som Manchester United-manager, men mye kan rettes opp med avansement mot Bayern München i onsdagens kvartfinale.

Oddsen er ikke på Manchester United og Moyes' side før onsdagens returmøte. De har fått bank av flere storlag denne sesongen, og fansen har murret mot både Moyes' spillestil og lederstil.

I teorien har de fortsatt sjansen til å bli nummer fire i ligaen, men den er syltynn. Da må Arsenal og Everton tape veldig mange poeng i innspurten.

Skal det bli mesterligaspill neste sesong må turneringen vinnes, og da må Bayern slås ut onsdag kveld.

– Dette er min største kamp som United-manager, men det er også den vanskeligste motstanderen tatt i betraktning, sa Moyes på pressekonferansen.

Var defensive hjemme

United overrasket mange ved å klare 1-1 i hjemmekampen på Old Trafford forrige uke. Laget hadde nylig tapt 0-3 for både Liverpool og Manchester City på eget gress, og få trodde de kunne stå imot styrken til Pep Guardiolas Bayern München.

Et defensivt United hadde ballen bare 30 prosent av tiden, og kritikere sa i ettertid at det var en kamp Moyes var skapt for som manager; ligg bakpå og vent på kontringer. Det kjennetegnet Everton-laget hans de drøye ti årene han var der.

– Jeg forventer at vi spiller bedre enn vi gjorde i den første kampen. Det må vi også gjøre om vi skal avansere, sier han.

Han innrømmer også at mesterligaen representerer klubbens siste sjanse til å spille i turneringen neste sesong. Sist gang United sto utenfor turneringen var i 1995.

– Manchester United er en av de største lagene i Europa, og dette er vår sjanse til å få spille i mesterligaen neste år. Vi vil gjøre alt for å ta vare på den, sier han.

– Står om liv og død

Siden Guardiola tok over Bayern i fjor sommer har laget kjørt over stort sett all motstand, men siden de vant Bundesligaen med sju kamper igjen å spille har de opplevd en liten formsvikt.

De to siste ligakampene endte 3-3 mot Hoffenheim og 2-3 mot Augsburg, klubbens første tap i serien på halvannet år.

Likevel er Guardiola sikker på avansement.

– Akkurat nå er det liv og død, og jeg er sikker på at vi er i live torsdag, sa spanjolen på sin pressekonferanse.

Han avviser også at lagets form gir grunn til bekymring.

– Dette er en annen turnering, sa Guardiola bastant. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere