*Nettavisen* Sport.

Moyes: - Jeg synes vi var gode

DET BLE ingen lykkelig retur til Goodison Park for David Moyes. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)

David Moyes fikk bank av gamleklubben.

20.04.14 19:57

EVERTON - MANCHESTER UNITED 2-0:

For første gang var David Moyes manager for motstanderlaget på Goodison Park, etter at han forlot Everton til fordel for Manchester United foran denne sesongen.

Skotten tok med seg Evertons kanskje beste spiller, Marouane Fellaini, til United, noe som var meget upopulært hos de blå.

Savnet av Moyes har nok lagt seg veldig denne sesongen, ettersom Evertons nye manager, Roberto Martinez, virkelig har fått sving på laget.

Everton er for alvor med i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League, som sikrer kvalifisering til neste sesongs Champions League, mens Manchester United har slitt kraftig hele sesongen.

En meget skuffende førstesesong i managerstolen i Manchester United for Moyes, har gjort sitt til at laget best kan bli nummer fem i ligaen. Det gjør sitt til at storklubben går glipp av Champions League for tredje gang i historien.

Forrige gang det skjedde var i 1995/96-sesongen.

Søndagens kamp var i realiteten avgjort ved pause, etter to Everton-scoringer de første 45 minuttene.

Leighton Baines og Kevin Mirallas sørget for at Moyes' retur til Goodison Park ble alt annet enn en lystig affære.

- Var gode
Moyes mener United var mye bedre enn hva resultatet tilsier.

- Vi hadde mye ball, mange pasninger og kontrollerte store deler av kampen. Men vi manglet det lille ekstra og ble straffet på kontringer. Vi ga de to forferdelige scoringer, sa Moyes ifølge BBC etter kampen.

- Jeg synes vi var gode. Vi var det beste laget i første omgang, sa Moyes.

Moyes fortalte at laget vil gjøre alt de kan for å vinne de resterende fire kampene av sesongen, og at de er i ferd med å bli bedre rustet til neste sesong.

Ferdig?
I pausen var TV 2-kommentator Kasper Wikestad klar:

- Jeg er helt sikker på at han ikke er Manchester United-manager neste sesong, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om David Moyes i pausen.

Etter en meget miserabel sesong for Manchester-klubben, sprer frustrasjonen seg blant United-fansen. Flere og flere uttrykker sin misnøye til hvordan laget spiller om dagen, og det spørs om ikke Moyes' jobb henger i en tynn tråd hos storklubben.

Leighton Baines var fornøyd med å senke gamlesjefen søndag.

- Det betydde mye for fansen. Vi var nedbrutte over å ha skuffet de i midtuken, sa han i et intervju vist på TV 2.

Baines fortalte at han hadde planlagt hvor han skulle sette straffesparket.

- Jeg så at han var nære ved å ta den, men jeg hadde bestemt meg for hvor jeg skulle sette den før kampen, avsluttet han.

Kroken på døra?
Etter en jevn innledning på kampen, hvor ingen av lagene kom til de helt store sjansene, gikk det 28 minutter før det skjedde noe av betydning på gressmatta.

Phil Jones falt i feltet. Romelu Lukaku fikk skyte fra 20 meters hold, og Jones valgte å opptre som håndballspiller, fremfor fotballspiller.

Ballen traff hånda, og dommeren dømte helt korrekt straffespark til hjemmelaget.

Leighton Baines gikk frem, og straffespesialisten satte inn kampens første mål for hjemmelaget.

Hjemmelaget fortsatte å kontrollere kampen, og to minutter før pause doblet Kevin Mirallas ledelsen for vertene.

Mirallas ble spilt fri i bakrommet av Seamus Coleman, og spissen avsluttet fra spiss vinkel og forbi David de Gea. 2-0 til hjemmelaget ved pause.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Leighton Baines, som lenge så ut til å bli Manchester United-spiller i fjor sommer, scoret kampens første mål fra straffemerket. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)


Frustrasjon

United kom godt i gang i andreomgangen, men forrige sesongs seriemestere var for upresise i de avgjørende øyeblikkene, og Everton så ut til å ha god kontroll på gjestene.

United virket mer og mer frustrerte utover i andreomgangen, og de klarte ikke å komme til de store sjansene.

Tre minutter før full tid kunne Wayne Rooney ha sørget for litt spenning i sluttminuttene, men avslutningen alene med keeper ble mesterlig reddet av Tim Howard.

Flere scoringer ble det ikke på Goodison Park, og dermed ligger Everton kun ett poeng bak Arsenal i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Manchester United er nummer syv i den engelske ligaen, seks poeng bak Tottenham på sjetteplass.


Annonsebilag