Nå er han Arsenal-spiller

TIL ARSENAL: Gabriel Paulista blir Arsenals første storkjøp i januar-vinduet.

TIL ARSENAL: Gabriel Paulista blir Arsenals første storkjøp i januar-vinduet. Foto: Sakis Savides (Afp)

Villareal bekrefter.

24.01.15 21:43

Gabriel Paulista skal være veldig nær ved å bli Arsenal-spiller, meldte den vanligvis sikre kilden Kike Marin på twitter lørdag formiddag. Lørdag kveld bekrefter Villareal at spilleren er solgt til Arsenal.

- Vi har nådd en overgangsavtale med Arsenal for Gabriel. Lykke til!, skriver klubben blant annet på twitter.

Ifølge Marin skal klubbene nå være enige om en prislapp på 18 millioner euro, eller omtrent 160 millioner norske kroner for Paulista. I tillegg inngår det i avtalen at Joel Campbell går på lån tilbake til Villareal for resten av sesongen.

Paulista har vært meget sterkt ryktet til London-klubben i januar, og ekspert på spansk fotball, Petter Veland, forteller Nettavisen at leserne hans faktisk er enda mer interessert i Paulista enn i selveste Martin Ødegaard.

- I disse Martin Ødegaard-dager, er det faktisk Gabriel jeg får flest spørsmål om, forteller eksperten og kommentatoren i et intervju med Nettavisen.

Nettavisen snakket nylig med Veland om forsvarspilleren fra Villareal. Videoen kan du se nederst i saken.

Ingen tårer
Petter Veland er selv Villareal-supporter, og han forteller Nettavisen at han ikke tar det særlig tungt at stopperen forsvinner til Arsenal.

- Jeg er selv Villarreal-supporter, så jeg har et spesielt forhold til Gabriel. Men hvis du sammenligner med ryktene om at Giuseppe Rossi, Santi Cazorla eller Mateo Musacchio skulle bort fra klubben, så stikker ikke disse ryktene på samme måte i supporterhjertet. I hvert fall ikke for summene som blir nevnt.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Villarreal har en sunn økonomi, de trenger ikke å selge, men de ser at Gabriel er i media og flørter med andre klubber. Det liker de ikke.

Bare back-up
Veland, som følger spansk fotball ekstremt tett, sier at Paulista egentlig bare er back-up i Villareal, men at han har fått sjansen for gultrøyene som følge av skader i de bakre rekkene denne sesongen.

- Han er god, men han er bare fast fordi Mateo Musacchio har vært ute med skade en stund nå. Musacchio og Victor Ruiz er i mine øyne bedre stoppere, som holder høyere nivå og har større potensial. Gabriel har tatt store steg siden sist sesong, da var han veldig uferdig. Nå er han litt uferdig.

- Han er på riktig vei, men han er en spillertype som har blitt detaljstyrt på hver eneste trening under Marcelinos ledelse. Han kan være litt vanskelig å ha med å gjøre, en løs kanon på dekk, som må bli forklart ting veldig nøye, forteller Veland om stopperen.

HTML EMBED
HTML EMBED

Her kan du se hele intervjuet med Veland:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=7XsBRCOoPJ6OAP4TP2-0SWb74JhxXWt90LIKc_UnRAOZqrALBpVRJE8FqTYpuVPcuHGY6nKgegC-YmqkFzvpLYRgna3WI6sv2yIhlKSolcQ_JHTbvh2P6aLYqwR6C9bdnhDUA-jlNDg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag