Nå er han i samme klasse som Bale og Klinsmann

SCORET IGJEN: Harry Kane kunne juble for sin 30. scoring denne sesongen.

SCORET IGJEN: Harry Kane kunne juble for sin 30. scoring denne sesongen. Foto: Scott Heppell (Ap)

Tottenham klatrer på tabellen.

20.04.15 10:48

NEWCASTLE - SPURS 1-3:

Både Harry Kane og Christian Eriksen var tilbake på scoringslisten for Tottenham da laget vant hele 3-1 borte mot Newcastle søndag kveld.

Spurs var det beste laget på Saint James' Park og vant fortjent.

For Harry Kanes del betyr det at han har scoret 20 mål i Premier League og 30 mål totalt denne sesongen. Engelskmannen deler førsteplassen på toppscorerlisten i ligaen sammen med Sergio Aguero.

Lineker, Bale og Klinsmann
Kane er også nå kommet seg i den "eksklusive" klubben med Tottenham-spillere som har over 20 mål i en og samme Premier League-sesong. Teddy Sheringham, Gareth Bale og Jürgen Klinsmann er de eneste fra klubben som har klart dette før Kane. Klinsmann scoret 21 mål i 94/95-sesongen, mens Bale scoret like mange mål i 2012/13-sesongen. Sheringham ble toppscorer i den aller første Premier League-sesongen med sine 22 mål.

Søndagens scoring var også Kanes 30. mål for sesongen totalt. Det er ingen som har klart siden Gary Lineker gjorde det samme i 91/92-sesongen.

- Jeg er veldig stolt, men det er fortsatt fem kamper igjen, så forhåpentligvis kan jeg score mer, sier Kane ifølge BBC.

Kane: - Fortjent
Tottenham-spissen var godt fornøyd med kampen mot Newcastle søndag.

- Vi fortjente dette i dag. Vi spilte bra. Vi har hatt noen skuffende kamper i de siste ukene og nå slo vi tilbake, sier Kane.

- Jeg hadde noen sjanser og keeperen gjorde noen gode redninger, men jeg er lettet over å være tilbake på scoringslista, sier Kane.

Med tre nye poeng klatrer London-laget forbi Southampton og inntar sjetteplassen i Premier League.

Chadli scoret
Seieren smakte nok godt for Spurs-fansen som har vært vitne til noen svært skuffende kamper av Tottenham de siste ukene.

På Saint James' Park så det en stund ut til å gå mot et nytt kjedelig oppgjør for Tottenham, men etter 30 minutter sendte Nacer Chadli gjestene opp i ledelsen med en flott langskudd fra nærmere 25 meter.

Heller ikke Newcastle-fansen har hatt mye å juble for i det siste, men like etter pause tente Jack Colback et lite håp for hjemmepublikummet da han satte inn 1-1.

Eriksen-frispark
Men jublelen ble kortvarig for Newcastle-supporterne.

Cirka fem minutter senere fikk Tottenham frispark ute ved venstrekanten. Danske Eriksen fikk i oppgave å ta dødballen, noe han mestret med stil. For selv om frisparket var ment som et innlegg, stoppet ikke ballen før den lå bak Tim Krul i Newcastle-målet, og Tottenham ledet dermed 2-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Danske Christian Eriksen scoret for Tottenham mot Newcastle søndag kveld. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)

Spurs tok mer over kampen etter scoringen, og hadde flere sjanser til å øke ledelsen ytterligere.

Harry Kane fikk blant annet muligheten etter en corner halvveis ut i andreomgang, men denne gangen klarte Krul å hindre Tottenham-scoring med en solid redning.

På overtid klarte imidlertid Krul ikke lenger å stoppe Tottenhams målmaskin da Spurs fikk en strålende kontringsmulighet. Alene med keeper sørget Kane for at kampen endte 3-1.

Newcastle gikk dermed på deres sjette tap på rad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.