*Nettavisen* Sport.

Nå er Leicesters superspiss historisk

FOR HISTORIEBØKENE: Jamie Vardy og Riyad Mahrez feirer førstnevntes historiske mål borte mot Newcastle på en ny jubeldag for Leicester. Foto: Craig Brough (Reuters / NTB scanpix)

Og senasjonslaget leder Premier League!

22.11.15 02:02

NEWCASTLE - LEICESTER 0-3:

Leicester fortsetter den eventyrlig sterke høsten i Premier League. The Foxes leder sensasjonelt tabellen når en drøy tredel av sesongen er spilt.

Lørdag dampet manager Claudio Ranieris mannskap videre med en sterk tremålsseier borte mot Newcastle.

- Jeg er veldig stolt, fordi spillerne spilte som et lag. De viste god fotball og fansen som kom hit nøt det, sa en blid Ranieri etter kampslutt.

I løpet av kampen fikk spisskometen over alle spisskometer denne sesongen, Jamie Vardy, også skrevet inn navnet sitt med gullskrift i Premier Leagues historiebøker.

Målmaskinen scoret nemlig i sin tiende ligakamp på rad. Med det har han tangert rekorden til tidligere Manchester United-toppscorer Ruud van Nistelrooy.

Nederlenderen har selv ønsket Vardy lykke til via Instagram, og har gitt uttrykk for at han håper 28-åringen tar rekorden aleine. Etter Newcastle-kampen nøyde Vardy seg med å konstatere at rekorden er tangert, og roste Van Nistelrooy for å ønske ham lykke til.

Trakk fram lagmoralen

Før kampen var Leicester-angriperen usikker på grunn av en småskade han pådro seg på landslagssamling med England.

- Det fysiske støtteapparatet har gjort en glimrende jobb med å få meg klar til i dag. Vi vet at vi kan skape trøbbel for andre lag, og er solide bakover også, kommenterte Vardy ifølge BBC.

- Vi har en innstilling som sier at vi aldri skal legge oss ned og dø. Vi kommer til å kjempe for hverandre til siste slutt, tilføyde storscoreren.

Da Leicester først tok ledelsen helt på tampen av første omgang, var oppskriften den samme som så mange ganger før denne høsten:

Jamie Vardy sørget for målet med en iskald avslutning.

Et drøyt kvarter etter pause ordnet spissmakker Leonardo Ulloa 0-2, assistert av Riyad Mahrez.

I samme spor

Forarbeidet til den algeriske midtbanespilleren holdt også samme nivå som vi har sett fra samme mann tidligere i sesongen. Høy klasse!

Sju minutter før full tid utnyttet Ulloas erstatter, Shinji Okazaki, svakt forsvarsspill hos Newcastle. Japaneren spikret seieren definitivt med Leicesters tredje scoring.

På 13 ligakamper står blåtrøyene nå med åtte seirer, fire uavgjorte og bare ett tap. Det gir dem 28 poeng, og er nok til en smått utrolig førsteplass i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.