*Nettavisen* Sport.

Nå har de høyere lønnsbudsjett enn Chelsea

KLATRER: Kjøpene av Danny Welbeck og Alexis Sánchez bidrar til å løfte Arsenal på lønnstabellen i Premier League. Foto: (imago / Sportimage / All Over Press)

Sommerhandelen gjør om på rekkefølgen.

I løpet av overgangsvinduet i sommer brukte Arsenal igjen store pengesummer for å forsterke spillerstallen.

Alexis Sánchez, Calum Chambers, Danny Welbeck, David Ospina og Mathieu Debuchy er alle nye fjes i manager Arséne Wengers spillertropp.

Ifølge Daily Telegraph bidrar spillerkjøpene til at Arsenal nå må ut med mer penger enn Chelsea når det gjelder årlige spillerlønninger. Det er første gang på over ti år at The Gunners passerer byrivalen på lønnsutgifter i løpet av en sesong.

Avisen viser til offisielle tall fra forrige sesong. Disse viser at Arsenals lønnsbudsjett hadde økt til 166,4 millioner pund årlig, mens omsetningen var på over 300 millioner pund for første gang i klubbens historie.

Med Sánchez, Welbeck, Debuchy, Ospina og Chambers inn stadionportene på Emirates øker lønnsbudsjettet angivelig til over 180 millioner pund den inneværende sesongen.

Tre klubber forbi

Daily Telegraph mener også å vite at Chelseas lønnsutbetalinger har ligget på et stabilt nivå de siste par årene.

Ettersom Fernando Torres, Ashley Cole og Frank Lampard ikke lenger en en del av spillerstallen til José Mourinho, ligger Chelsea fortsatt på omtrent det samme etter sommerens nysigneringer.

Forrige gang Chelseas lønnsbudsjett ble offentlig kjent, i 2012-2013, lå blåtrøyenes lønnutbetalinger på 176 millioner pund.

Dermed er det forventet at Arsenal denne sesongen rykker opp på tredjeplass blant Premier League-klubbene med de høyeste lønnsutgiftene. Bare Manchester United og Manchester City er nå foran The Gunners på lista.

Chelsea førte an på toppen av den samme lista i en årrekke etter at Roman Abramovitsj overtok eierskapet. Fra sesongen 2003-2004 og fram til 2011-2012 lå The Blues øverst. Da tok Manchester City over stafettpinnen.

Byrivalen fulgte etter

Det påfølgende året bykset også Manchester United forbi på lønnstabellen. De røde djevelene offentliggjorde regnskapet for forrige sesong for en uke siden. Da ble det klart at United hadde fulgt etter City og betalte lønninger med over 200 millioner pund i én og samme sesong.

En omsetning på 433,2 millioner pund har gjort at Manchester United, i likhet med Arsenal, ikke har hatt problemer med å ta seg råd til det økende lønnsnivået.

Chelsea har ikke mulighet til å selge like mange billetter på hjemmekampene. Dermed er det ikke forsvarlig med et høyere lønnsbudsjett om klubben skal holde seg innenfor Financial Fair Play-reglementet.

Mens den blå londonklubben har klart å holde seg innenfor regelene, er de blå i Manchester, Premier League-mester City, straffet med redusert størrelse på Champions League-troppen og forbud mot å øke lønnsbudsjettet ytterligere.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.