Nå hyller Semb Liverpool

IMPONERT: Nils Johan Semb har latt seg imponere av Brendan Rodgers Liverpool. Foto: Reuters / NTB Scanpix

IMPONERT: Nils Johan Semb har latt seg imponere av Brendan Rodgers Liverpool. Foto: Reuters / NTB Scanpix

- Fantastisk, sier toppfotballsjefen.

13.04.14 21:54

Liverpool tok ett steg nærmere ligagull da de søndag vant 3-2 mot Manchester City på Anfield i en svært spennende fotballkamp.

Med fire kamper igjen å spille, topper Liverpool ligaen med 77 poeng, to poeng foran Chelsea.

Én av mange som fulgte søndagens oppgjør, var toppfotballsjef i Norges Fotballforbund Nils Johan Semb.

SÅ KAMPEN MED SØNNEN: Nils Johan Semb, som holder med Leeds United, fulgte oppgjøret mellom Liverpool og Manchester City sammen med sønnen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Den tidligere landslagstreneren lot seg imponere av det som skjedde på Anfield.

- Det var en fantastisk kamp. Den hadde alt, absolutt alt. Den hadde alt det en toppkamp skal ha. Det var en herlig fotballkamp, terningkast seks når det gjelder fotball og underholdning, man kan ikke få det noe bedre enn det der, sier en entusiastisk Semb til Nettavisen.

- Liverpool vinner Premier League
Etter søndagens kamp tror toppfotballsjefen at det nå er Liverpool som stikker av med seriemesterskapet.

- Nå som Liverpool vant, holder jeg dem som favoritter. De er i en så utrolig god flyt og da får man ofte marginene med seg, sier Semb, som så søndagens kamp med sønnen som er City-supporter.

- Han er veldig langt nede nå, forteller den tidligere landslagstreneren.

Én han imidlertid ikke tror er langt nede søndag kveld, er hans tidligere kollega Øyvind Alsaker, som kommenterte kampen for TV 2.

- Jeg hørte på Øyvind, han er Liverpool-supporter. Jeg har reist mye sammen med ham og kommentert fotballkamper. Jeg hørte at han var entusiastisk selv om han er flink til å holde en nøytral tone. Jeg tror han var fornøyd, humrer NFF-sjefen.

TROR PÅ LIVERPOOL: Arne Scheie tror Liverpool blir seriemester i England. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Scheie tror på Liverpool
Som Semb, tror også Arne Scheie at Liverpool går helt til topps i Premier League denne sesongen.

- Jeg har sagt lenge at Liverpool, i det kjøret de er i nå, vinner. Nå har de ti kamper på rad uten tap og det underbygger det jeg har sagt. De hadde City hjemme nå og skal også ha Chelsea hjemme. Det er ingenting som fraviker meg i å si at Liverpool vinner for første gang på 24 år, forteller Scheie til Nettavisen.

- De har spilt veldig bra fotball, og de har scoret så mange mål. Det har vært helt vanvittig, sier Scheie.

- Som på 80-tallet
Også tidligere Hønefoss-kaptein Frode Lafton, som er Liverpool-supporter på sin hals, tørr nå å håpe på seriegull.

- Sjansene er ekstremt store med tanke på de kampene de har igjen. Men det er som Gerrard sa i intervjuet etter kampen; tøffeste jobben de har nå er Norwich borte, et lag som kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk, sier Lafton til Nettavisen.

IMPONERT: Frode Lafton. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Jeg som er født i 1976 og opplevde sånn delvis det som skjedde på 80-tallet, synes Liverpool er tilbake på det de er gode på. De har fans som støtter opp om Liverpool, og en energi i laget som jeg synes er helt rå, sier den tidligere Hønefoss-kapteinen.

Imponert over Rodgers
Brendan Rodgers menn har scoret rekordmange mål denne sesongen og Nils Johan Semb synes Liverpool-manageren har gjort en strålende jobb med Merseyside-klubben.

- Han har komponert et veldig bra lag. Jeg synes mange faser av angrepsspillet deres er veldig bra. De utnytter Sturridge og Suarez veldig bra, men jeg synes også Sterling og Coutinho har et veldig stort offensivt register, forklarer Semb.

- Det offensive spillet er uforutsigbart for de gjør individuelle ting i det kollektive mønsteret som gjør at det er fryktelig vanskelig å forsvare seg mot. De klarer å behandle ballen i et så stort tempo. Det er veldig imponerende, forteller Semb.

Vinner Liverpool de kommende kampene mot Norwich, Chelsea, Crystal Palace og Newcastle, er de seriemestere.

LES OGSÅ:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.