Nå hylles «Chicharito» i Madrid

AVGJORDE: Javier Hernandez scoret det viktige vinnermålet i kvartfinalen av Champions League.

AVGJORDE: Javier Hernandez scoret det viktige vinnermålet i kvartfinalen av Champions League. Foto: Pierre-philippe Marcou (Afp)

Helvete har fort blitt vendt til himmel for Javier Hernández (26) etter en magisk uke.

27.04.15 20:58

- Nå får han sin belønning. Han har vært tålmodig og fortjener alt som skjer med ham nå, sier lagkamerat James Rodriguez til Marca.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av en ny, solid «Chicharito»-oppvisning. Med to mål var han avgjørende for Real Madrid, som tok en livsviktig 4-2-seier over Celta Vigo i helgen.

Og håpet om å forbli i Madrid, som for bare noen uker siden virket helt utenkelig, er tent for alvor.

For i Karim Benzemas fravær har mexikaneren bare blitt bedre og bedre i spissrollen. Høydepunktet er trolig da han ble matchvinner mot byrival Atlético i forrige ukes Champions League-kvartfinale.

- Selvskreven
Det har gitt ham heltestatus på rekordtid, og spekulasjonene har skutt fart om han skal få bli i Madrid på permanent basis. Manager Carlo Ancelotti er imidlertid ikke interessert i å bidra til disse ryktene.

- I denne formen er det ingen tvil om at han er selvskreven på laget. Han nyter denne perioden og det er en virkelig god en, sier trenerlegenden på en pressekonferanse ifølge Reuters.

- Men samtidig har jeg et lag full av selvskrevne spillere, og bare elleve av dem kan spille, utdyper han.

Chicharito har nå seks mål og to assist på åtte kamper og har med det blitt en viktig del av et Real Madrid-mannskap som fortsatt kjemper om liga- og Champions League-tittelen.

Men det måtte skader på Karim Benzema og Gareth Bale til for å bedre situasjonen for Hernández: Før han startet mot Eibar den 11. april, hadde han bare 246 minutter med ligaspill, ifølge Soccerway.

«Chicharito» kom til Real Madrid i forrige sommers overgangsvindu i en ett år lang låneavtale.

Ifølge spanske medier har Real Madrid muligheten til å gjøre lånet permanent for en sum på rundt ti millioner euro.

Tviler
- Jeg tror nok at det skal litt mer til for å bli ny spiss for Real Madrid. Han har tross alt slitt benken hele tiden og det sier det meste om hans posisjon i klubben, sier Petter Veland til Nettavisen.

Veland jobber som ekspert og kommentator i C More og er trolig den som følger spansk fotball tettest i Norge. Han tror Real Madrid vil bruke sommervinduet til å hente en spiller med et større navn.

- Men det er vanskelig å gjøre det bedre enn det han har gjort etter Benzemas skade. Uten at det gjør at man glemmer hans syv dårlige måneder før april kom, forklarer han.

Veland mener at Hernandez sikret sitt ettermæle med seiersmålet mot Atletico Madrid. Men det store spørsmål er hva som vil skje når Benzema er tilbake.

- Når Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema er spilleklare, så spiller de uansett. Det har Ancelotti sagt flere ganger, sier C More-eksperten og tror med det at Hernández må nyte det som fort blir hans siste kamper i Real Madrid-trøyen de kommende ukene.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

KJENT STIL: Javier Hernandez scoret jevnt og trutt på Old Trafford. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Superinnbytter
Også i Manchester United, som muligens sliter med mangel på målscorere akkurat for tiden, rakk han å bli en viktig stallspiller. Den siste sesongen endte imidlertid med mer frustrasjon enn noe annet.

I England vil han trolig bli best husket som en superinnbytter a lá Ole Gunnar Solskjær, hvis mål sikret han prisen som "verdens beste måltyv" i 2011, utdelt av det Internasjonale forbundet for fotballhistorie og statistikk.

I tillegg ble mexikaneren den siste målscoreren i Sir Alex Fergusons æra, med en scoring i 5-5-kampen mot West Bromwich.

Han har scoret 37 mål på 102 kamper for rødtrøyene - så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag