Nå tar Ferdinand farvel med fotballen

LEGGER OPP: Rio Ferdinand, her fra våren 2014, på tampen av den årelange perioden i Manchester United.

LEGGER OPP: Rio Ferdinand, her fra våren 2014, på tampen av den årelange perioden i Manchester United. Foto: Chris Ison (Pa Photos / NTB scanpix)

Fotballkarrieren er over for veteranen.

30.05.15 16:22

Midtstopperkjempen Rio Ferdinand har bestemt seg for å legge opp i en alder av 36 år.

Det bekreftet han med en pressemelding lørdag.

- Etter 18 år som profesjonell fotballspiller er nå det på tide for meg å gi meg med idretten jeg elsker. Som 12-åring hadde jeg ikke engang drømt om at jeg skulle spille for barndomsklubben West Ham, være kaptein for Leeds United, vinne Champions League med Manchester United, eller gjenforenes med min første manager, Harry Redknapp i Queens Park Rangers, uttaler Ferdinand.

- Jeg kommer alltid til å huske de 81 gangene jeg spilte for England, med enorm stolthet. Alt dette er minner jeg verdsetter høyt og de kommer til å vare hele livet.

- Jeg vil gjerne takke Chris Ramsey, Harry Redknapp, David O'Leary og David Moyes som trente meg på ulike tidspunkt i karrieren min. Alle i støtteapparatene som har passet på meg opp gjennom årene, og alle lagkameratene jeg har spilt med, fortsetter Ferdinand.

Geniet Ferguson

En ekstra stor takk rettes også til Alex Ferguson, som var manager i alle årene Ferdinand vant ligamesterskap og diverse cuper som Manchester United-spiller.

- Ikke noe av det ville vært mulig uten det geniet av en mann, Sir Alex Ferguson. Hans største prestasjon var etter min mening hvordan han utviklet oss som mennsker, ikke bare fotballspillere. Han kommer alltid til å være den største manageren i britisk fotballhistorie, slik jeg ser det.

Det siste året har Ferdinand spilt i Queens Park Rangers, men det er fra sine 13 år i Manchester United han vil bli husket. Ferdinand har også spilt for West Ham og Leeds.

Hyller kona

Ferdinands kone Rebecca døde nylig av kreft. Nå skal trebarnsfaren bruke tid sammen med resten av familien.

- Jeg vil også takke og hylle min avdøde kone Rebecca og familien min, inkludert moren og faren min, for alt de har ofret, oppmuntringene og rådene de har gitt meg gjennom karrieren.

- Til slutt vil jeg gjerne takke fans fra alle klubbene. Uten dem ville ikke profesjonell fotball eksistert. Jeg kommer til å savne hver eneste en av dere på lørdags ettermiddager, avslutter Rio Ferdinand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.