*Nettavisen* Sport.

Nå tviler Mourinho på topp fire

ÅTTE TAP: Innledningen på sesongen har vært smått utrolig for José Mourinho og Chelsea, med negativt fortegn. Foto: Glyn Kirk (AFP)

- Chelsea ser ut som en såpeopera.

06.12.15 09:29

Lørdag gikk kriserammede Chelsea på et nytt, tungt nederlag: Lilleputten Bournemouth ble for sterke på Stamford Bridge, og dro fra London med en 1-0-seier i bagasjen.

Det var Chelseas åttende(!) tap for sesongen, på 15 kamper, og blåtrøyene har kun tre poeng ned til Sunderland under nedrykksstreken.

Neste match for Chelsea er neste mandag mot ligaens store overraskelseslag Leicester, som topper tabellen - 17 poeng foran Mourinhos menn.

- Selvfølgelig bekymret

På spørsmål om han er bekymret over 15 poeng på 15 kamper, sier Mourinho følgende etter kampen:

- Jeg er selvfølgelig bekymret. Jeg var bekymret før kampen fordi jeg ikke er fornøyd med situasjonen. Du kan forestille deg hvordan det er nå, med dette hjemmetapet. Men Chelsea kommer ikke til å havne i nedrykkskampen, fastslår portugiseren, ifølge Daily Mirror.

- Chelsea vil vinne kamper og komme seg ut av nedrykksfeltet, det er ikke poenget, det er ikke problemet. Problemet er at målet vårt er topp fire. Før denne kampen var det fair å mene at vi er gode nok til å vinne tre eller fire kamper på rad, og det ville sende oss opp i det området på tabellen jeg hadde regnet med vi skulle være i mot slutten av tabellen.

Nå innser Mourinho at en topp fire-plassering kan bli vanskelig.

- Målet vårt er å kjempe om topp fire, men kanskje vi må tenke på topp seks.

- Ser ut som en såpeopera

Sky Sports' fotballekspert Jamie Redknapp advarte allerede før kampen om at Chelsea kunne gå på en ny smell.

- Problemet med Chelsea denne sesongen er at de har sett ut som en såpeopera, sa Redknapp før kampstart på lørdag.

- Uke ut og uke inn har det vært problemer. Problemer med kapteinen, problemer med Diego Costa, men du føler at dette var et «statement» han måtte gjøre.

«Statementet» han snakket om, var avgjørelsen om å la Diego Costa starte kampen på benken. Den brasilianskfødte spanjolen havnet i fokus da han kastet oppvarmingsvesten på manager José Mourinho i et raserianfall da han ikke ble byttet inn mot Tottenham sist uke.

Mot Bournemouth på lørdag kom Costa inn etter pause, men klarte ikke å score et mye etterlengtet mål for Chelsea.

Chelsea ble bedre etter pause, men ikke på grunn av Costa, mener manageren selv.

- Jeg synes ikke det. Det var ikke på grunn av Diego. Det var fordi holdningen, aggressiviteten, intensiteten og presset var mye høyere, sier Mourinho etter matchen ifølge Daily Mirror.

- Åpenbar straffe

I kampen mot Bournemouth ble Chelsea antakelig snytt for straffespark, da høyreback Simon Francis stoppet et innlegg med hånda, men Mourinho la ikke for mye vekt på hendelsen etter kampen.

- Dommeren gjorde en åpenbar feil, men det er en del av spillet. Den perioden der våre motstandere kun tenkte på å forsvare seg og holde buret rent, var akkurat den perioden da de scoret et mål, sier Mourinho.

- Hvilken situasjon med dommeren tenker du på?

- Jeg mener det er en klar straffe. Det er en klar hands når stillingen er 0-0. Men det er en del av spillet, sier portugiseren.

Bournemouth klatret over nedrykksstreken med seieren over Chelsea. Laget fra sør, som aldri før har spilt i toppdivisjonen i England, ligger bare poenget bak fjorårets seriemestere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag