RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil Liverpool-legenden endre engelsk fotball

VIL HA ENDRING: Jamie Carragher vil ha regelendring i fotball som forhindrer managere i å få sparken midt i sesongen.
VIL HA ENDRING: Jamie Carragher vil ha regelendring i fotball som forhindrer managere i å få sparken midt i sesongen. Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er for enkelt for klubbene å sparke managere, sier Liverpool-legenden.

Åtte managere har fått sparken fra sine jobber i Premier League denne sesongen. Det er kun en færre enn rekorden på ni, i løpet av en sesong.

Fulham kan ta mye av «æren» for den høye statistikken, ettersom Felix Magath er klubbens tredje hovedtrener denne sesongen.

Flere nåværende managere er også oddsfavoritter til å kunne få sparken før sesongslutt.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher ønsker en regelendring i engelsk fotball for å få slutt på managersparkingen midt i sesongen. Han ønsker et sikrere vern som hindrer klubbene i å kunne sparke managere like enkelt som de har anledning til i dag.

Regelendring?
- Jeg synes det burde være en regel som sier at hvis du ansetter en manager før sesongen, så må han være manager ut sesongen. Da har klubben gjort en beslutning, og da burde de stå ved den, sier Carragher ifølge Sky Sports.

Den tidligere Liverpool-spilleren reagerer kraftig på at klubbene kan kvitte seg med managere i motgang på en så enkel måte som man gjør i dag.

- Når en klubb sparker en manager hvis resultatene ikke er gode, så henter den en manager fra en annen klubb. Den (nye) manageren vil normalt gjøre det godt i klubben han hentes fra, og det vil påvirke sesongen til laget han kommer fra, fortsetter han.

Han mener det nå er på tide med en regelendring som forhindrer klubber fra å kunne sparke managere midt i sesongen.

- Managere burde bli ansatt før sesongstart, og ingen skal kunne bli sparket eller miste jobben i løpet av sesongen, sier han.

Vil ikke bli manager
Carragher var fristet til å prøve seg innen manageryrket etter at han la opp som spiller i Liverpool.

Etter å ha sett hvordan managere blir behandlet av sine klubber i motgang, så er han sikker på at han tok det rette valget ved å heller satse på en karriere innen media.

- Det var en tanke jeg lekte med mot slutten av karrieren min. Hva skulle jeg gjøre etter karrieren? Det er det samme for mange spillere som er på slutten av karrieren, sier han.

Han forteller at han la fra seg tanken om en managerkarriere etter å ha sett hvordan Cardiff kvittet seg med Malkie Mackay, etter at sistnevnte fikk den walisiske klubben opp i Premier League før denne sesongen. Malkay fikk sparken etter nyttår, og Ole Gunnar Solskjær ble hentet inn som erstatter.

- Det fikk meg vekk fra tanken (om managerjobb), og jeg er sikker på at det vil gjøre det samme med flere andre, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere