Nederland-stjerne til Manchester United

TIL MAN UTD: Memphis Depay.

TIL MAN UTD: Memphis Depay. Foto: Emmanuel Dunand (Afp)

Skal angivelig koste 30 millioner euro.

07.05.15 13:17

PSV-stjernen Memphis Depay (21) er nå klar for en overgang til Manchester United, etter flere uker og måneder med spekulasjoner.

Klubben er nå enig med Manchester United om en overgangssum, melder sportssjef Marcel Brands til PSVs offisielle nettside.

Manchester United bekrefter det samme på sine nettsider.

- God signering
- Jeg tror Depay kan bli en god signering for United. Han er en temposterk spiller, og man skal ikke ha mye fantasi for å se at det er noe vi trenger fremover, sier Bård Skaar Viken i United norske supporterklubb til Nettavisen.

Han påpeker at dette ikke er en siste-liten signering, men heller en mer planlagt overgang. Det betyr at de har planen klar, mener han.

- Det er tilbake til den gode gamle Ferguson-tradisjonen, med å lande overgangene tidlig. Hvis de får på plass et par til før ferien, er det åpenbart en fordel om de kan få oppkjøringen sammen, melder Viken.

Han tror at han velger United fordi han kjenner van Gaal godt fra det nederlandske landslaget.

- Men jeg skjønner jo godt at han velger United over Liverpool, sier Viken med et glimt i øyet.

I målform
21-åringen var en virkelig storscorer i årets Æresdivisjonen, og stod for 21 fulltreffere.

Angriperen skal ifølge klubbene spille for United fra og med juni, og vil i løpet av de kommende dagene gjennomføre en medisinsk test.

- Vi er veldig stolte av denne overgangen, som skjedde i stor fart, fortsetter sportsdirektøren Marcel Brands.

Depay har gått gradene i klubbens anerkjente ungdomsakademi og har spilt en viktig rolle for laget de senere sesongene. Brands snakker veldig romantisk om sin nyeste eksport.

- Han er en fantastisk eksponent for vår kultur og kommer til å gjøre en fin overgang. Vi mister en fantastisk spiller, men vi vil la ham ta dette steget, sier han.

Angriperen er lynrask og har blitt ettertraktet verden over - blant annet spesielt av Liverpool, som har vært koblet til spilleren i lang tid.

Noen overgangssum er ikke å finne på klubbenes nettsider foreløpig. Men nederlandske die Telegraaf melder at overgangssummen skal være i størrelsesorden 30 millioner euro - 250 millioner kroner etter dagens kurs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag