RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SPILLER: Vincent Kompany spiller mot Israel.
SPILLER: Vincent Kompany spiller mot Israel. Foto: Pascal Pavani (Afp)

Nekter å høre på Citys krav

Vincent Kompany kommer til å spille for Belgia mot Israel.

Belgia-sjef Marc Wilmots er klar på at midtstopper Vincent Kompany skal spille tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Israel, skriver Daily Mail. Det til tross for at Manuel Pellegrini i Manchester City skal ha protestert sterkt mot at midtstopperen skulle kalles inn i landslagstroppen.

Kompany har nemlig slitt med en leggskade i det siste, og det har ført til en svak form for de lyseblå fra Manchester. Laget har kun tatt tre poeng på tre kamper uten sin kaptein, mens de hadde full pott etter fem kamper med belgieren på laget.

Nå skal Kompany være skadefri, og landslagssjefen ønsker å bruke han.

- Kompany har deltatt på trening i det siste, uten noen som helst problemer. Jeg forventer at han spiller mot Israel, er beskjeden fra Wilmots ifølge Daily Mail.

Han mener også at kamptrening vil være positivt for spilleren.

- Jeg har ikke snakket med Manchester City personlig, men de får stadige oppdateringer. Jeg tror det vil være bra for klubben at Kompany får litt kamptrening, forklarer landslagssjefen.

Ubetydelig
Kampen mot Israel er en kamp det forventes at Belgia vinner. Samtidig har den liten betydning for landet. Belgia er nemlig allerede kvalifiserte til EM.

Det eneste denne kampen vil avgjøre, er om Belgia vinner eller kommer på andreplass i gruppe B. Laget ligger to poeng foran andreplasserte Wales før lagenes siste kamp. Wales tar imot Andorra tirsdag kveld.

Skademareritt
Landslagspauser er de ukene i året hvor fotballfans over hele verden holder pusten. Ikke først og fremst på grunn av fotballen som spilles, men fordi man frykter at spillere fra deres favorittlag skal bli skadet.

Også denne landslagspausen er skadelisten lang. For Manchester Citys del, er allerede David Silva og Sergio Agüero blitt skadet. Skulle også Kompany slå opp sin leggskade, vil det være en katastrofeuke for Pellegrinis menn. Det til tross for at laget ikke har spilt en eneste kamp.

Manchester City møter Bournemouth i første kamp etter landslagspausen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere