RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Newcastles nye villmann: - Jeg skal gi dem juling tilbake

TØFF: Newcastles nysignering, Aleksandar Mitrovic, ser frem til Premier League-debuten.
TØFF: Newcastles nysignering, Aleksandar Mitrovic, ser frem til Premier League-debuten. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos / NTB scanpix)
Aleksandar Mitrovic gleder seg til å debutere i Premier League.

Ville feiringer og en tøff spillestil er blant ingrediensene til Newcastles spisskjøp. Aleksandar Mitrovic (20) kan bli nordøst-klubbens svar på Diego Costa.

- Forsvarsspillerne i Premier League kommer til å gi meg juling, og jeg skal gi dem juling tilbake. Det er normalt for meg, og de kommer til å få føle hvem jeg er, sier Mitrovic, ifølge The Telegraph.

Sist sesong scoret han 20 ligamål for Anderlecht, noe som fikk Newcastle til å betale rundt 150 millioner kroner for ham. Han er klubbens tredje dyreste spiller noensinne, bak Alan Shearer og Georginio Wijnaldum, som også ble kjøpt i sommer.

Totalt ble det 44 mål på 90 kamper i alle turneringer for Mitrovic i belgisk fotball. Han har ett mål på 13 landskamper for Serbia.

- En fysisk spiller
Mitrovic kommer med et rykte som en hardtspillende og målfarlig spiss.

- Jeg er en typisk nier. Jeg er alltid innenfor boksen, er sterk og god i luften. Selvfølgelig liker jeg å gi juling. Jeg er en fysisk spiller. Det er min stil og noe dere kan forvente å se søndag, sier han.

Da serieåpner Newcastle hjemme mot Southampton, sannsynligvis med Mitrovic på topp.

- Jeg kan ikke vente til kampen søndag med mer enn 50.000 tilskuere på tribunen. Jeg har alltid elsket å se Newcastle spille, man kan føle tilskuernes lidenskap, sier han spent.

Mitrovic kommer også med en merkelapp som bråkmaker. For snaut to år siden fikk han rødt kort for å spytte på Club Brügge-supportere, og senere i sesongen ble 20-åringen utvist for å ha skallet Brügges Björn Engels.

Helt og hatobjekt
Han har også fått stor oppmerksomhet for målfeiringene sine, spesielt en obskøn gest etter at han scoret mot Borussia Dortmund i mesterligaen sist sesong.

Spissen er ventet å bli en yndling blant egne fans, men han fort kan bli et hatobjekt for alle andre.

Newcastle måtte kjempe for Mitrovic' signatur, men til slutt valgte han engelsk fotball.

- Jeg hadde flere muligheter, men jeg diskuterte det med faren min og vi kom fram til at dette var det rette valget. Det var fire-fem klubber ute etter meg, men Newcastle var den beste. Det er en stor klubb med en fantastisk historie og lidenskapelige fans, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere