RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann på liste over Premier Leagues mest innflytelsesrike

NUMMER 41: Rune Hauge ble ofte sett med telefonen i hånda, klar for å gjøre nye avtaler. Her på tribunen under en landslagssamling i forbindelse med en VM-kvalifiseringskamp på slutten av 1990-tallet.
NUMMER 41: Rune Hauge ble ofte sett med telefonen i hånda, klar for å gjøre nye avtaler. Her på tribunen under en landslagssamling i forbindelse med en VM-kvalifiseringskamp på slutten av 1990-tallet. Foto: Aleksander Nordahl (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Rune Hauge havner over Steven Gerrard i ny kåring.

Denne uken vil Daily Mail presentere de 50 mest innflytelsesrike menneskene i Premier League-historien. Mandag ble plasseringene 41-50 presentert, og på listen finner vi blant annet norske Rune Hauge.

Se listen nederst i saken.

Hauge blir av den engelske avisen kåret til den 42. mest innflytelsesrike personen i Premier Leagues historie.

Fikk Graham sparket
I begrunnelsen for hans plassering, nevnes både hans rolle som fotballagent og TV-rettighetsmegler. Selve grunnlaget for at han er med, er likevel hans rolle som nøkkelperson i skandalen som gjorde at daværende Arsenal-manager George Graham fikk sparken fra klubben i 1995.

Hovedgrunnen til sparkingen av Graham var nemlig at han hadde mottatt 425.000 pund «under bordet» fra Hauge, i forbindelse med overgangene til norske Pål Lydersen og danske John «Faxe» Jensen. Graham ble også utestengt fra all fotball i ett år etter skandalen.

Over Gerrard
En av de andre personene på listen er Steven Gerrard. Spilleren som har vært Liverpools bærbjelke de siste 15 årene havner på en 50. plass, og er med det bak Hauge på Daily Mails liste.

Det samme gjelder også Sol Campbell, Didier Drogba, Carlos Tevez og Gary Lineker. Alle de fire fotballpersonlighetene havner nemlig bak nordmannen på listen.

Den eneste som foreløpig er foran Hauge i Daily Mails kåring, er Kevin Keegan. Keegan, som har ledet både Manchester City og Newcastle, regnes som en av de største fotballpersonlighetene på balløya noensinne. Både som spiller og som trener har han hatt stor suksess i England.

Plass nummer 41-50:
50. Steven Gerrard
49. Peter Ridsdale
48. Didier Drogba
47. Karren Brady
46. Philip Don
45. Sol Campbell
44. Gary Lineker
43. Carlos Tevez
42. Rune Hauge
41. Kevin Keegan

Resten av listen vil presenteres i løpet av uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere