Gå til sidens hovedinnhold

Nydelige Tottenham-scoringer senket Leicester

Harry Kane og Christian Eriksen startet Premier League-kampen mot Leicester på benken.

LEICESTER - TOTTENHAM: 0-2

Tottenham hadde ingen problemer med å senke Leicester City på bortebane lørdag. Premier League-kampen ble avgjort av formsterke Heung-Min Son og hans lagkamerat Dele Alli. Son ordnet ledelsen for bortelaget på King Power Stadium, før han assisterte Alli, som scoret på en vakker stupheading.

Dele Alli noterte seg for sitt 50. mål i Tottenham-trøya, siden han ankom klubben i 2015. Kun Harry Kane (117 mål) og Heung-Min Son (52 mål) har scoret flere enn Alli, av spillere som er i klubben.

- Dele Alli scorer sitt 50. mål for Tottenham. Samme sted som han scoret sitt første mål for «Spurs», sa TV 2s kommentator, Kasper Wikestad, samtidig som han bekreftet at den 22 år gamle engelskmannen storspilte mot Leicester lørdag.

Tottenhams seier gjør at de tar tre poeng innpå Manchester City i Premier League, som tapte lørdag kveld mot Chelsea. Manchester City mistet for øvrig serieledelsen lørdag, da Liverpool slo Bournemouth tidligere samme dag og er ett poeng foran sine lyseblå motstandere.

Tottenham ligger seks poeng bak serielederen, Liverpool, på tabellen. Leicester er for øyeblikket på en 9.-plass på Premier League-tabellen, med 22 poeng.

Kane benket

På tross av en svært underholdende første omgang mellom «Spurs» og «The Foxes» ble det spilt en svært uryddig omgang mellom lagene. Tottenham hadde flere ganger anledning til å lage de store mulighetene, anført av Dele Alli og Heung-Min Son. Men hverken Tottenham-stjernene, eller Leicester-spillerne klarte å produsere noen store sjanser i løpet av de første 45 minuttene.

Det var først i det 46. minuttet at Mauricio Pochettino og hans menn fikk hull på byllen, takket være en briljant prestasjon av Heung-Min Son.

Sørkoreaneren vendte opp på elegant vis, cirka 20 meter fra mål, før han tok sikte på lengste kryss. Der traff også den dribleglade angriperen, som dermed kunne gå inn til pause med et smil om munnen.

- Den kan dere sitte på benken å nyte! utbrøt TV 2s kommentator, Kasper Wikestad, ekstatisk om drømmescoringen. Superstjernene, Harry Kane og Christian Eriksen, jublet med resten av laget idet de så ballen fly i mål.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Les også: Chelsea sørget for at City gikk på sesongens første tap i Premier League

Nytt praktmål etter Leicester-tabbe

I andre omgang tok Tottenham et godt steg nærmere seier, da Tottenham igjen vartet opp med et nydelig mål. Leicester-spiller, Nampalys Mendy, slo en forferdelig feilpasning til Lucas Moura, som snappet opp ballen på hjemmelagets banehalvdel.

Brasilianeren mot Leicester-forsvaret og fant Heung-Min Son ute til venstre i en to-mot-tre-situasjon. Son som fant Dele Alli med et god slått innlegg på bakerste stolpe. Alli svarte med å stupheade ballen kontrollert i mål, bak en sjanseløs Kasper Schmeichel.

Både Christian Eriksen og Harry Kane ble byttet inn sent i kampen mot Leicester. Ingen av dem kom til noen store sjanser.

Les mer

Norge møter vertsnasjon Frankrike i VM

Les mer

Blackburn drømmer om retur til Premier League: - Det går riktig vei

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?