RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VERDENS DYRESTE: Da Kyle Walker ble solgt fra Tottenham til Manchester City, ble han verdens dyreste forsvarsspiller.
VERDENS DYRESTE: Da Kyle Walker ble solgt fra Tottenham til Manchester City, ble han verdens dyreste forsvarsspiller. Foto: Eamonn And James Clarke (Pa Photos)

Oppgitt over pengebruken i Premier League: - Noe har gått veldig galt

Sist oppdatert:
Daily Mail-skribent, Oliver Holt, er oppgitt over den vanvittige pengebruken i Premier League.

I sin spalte hos den engelske storavisa Daily Mail, tar sportsskribenten Oliver Holt et oppgjør med pengebruken i Premier League. Ligaen har etter hvert skilt seg ut som verdens klart rikeste, foret med penger fra stadig dyrere TV-avtaler.

LIVE: Vi følger overgangsvinduet

Holt peker på at én ting er at prisene øker som følge av normal inflasjon, men at den pengebruken som foregår i Premier League er noe helt annet.

- Fredag ettermiddag, da Manchester City betalte Spurs 54 millioner pund (565 millioner kroner) for Kyle Walker, kom øyeblikket der man innså at noe har gått veldig galt, skriver Holt.

- Det var øyeblikket der vi alle skjønte at Premier League har gått fra forstanden, fortsetter han.

Da Walker ble solgt, hadde allerede kjøpene av Romelu Lukaku (785 millioner kroner, men kan øke til 950 millioner kroner), Alexandre Lacazette (550 millioner kroner), og Bernardo Silva (450 millioner kroner) vært med på å skape overskrifter.

Holt er klar på at han ikke har noe personlig imot Walker eller Manchester City, men at det er prisen og pengebruken han reagerer på.

- Det er ikke hans feil, men det er grunn nok til å lure på tilregneligheten hos dem som styrer klubbene.

Ifølge BBC brukte Premier League-klubbene 1,165 milliarder pund (12,2 milliarder kroner med dagens kurs) i fjor sommers overgangsvindu, og mye tyder på at den rekorden kan bli slått denne sommeren.

For det er fortsatt ventet at Chelsea vil hente inn en ny spiss, og Liverpool kobles stadig til RB Leipzig-stjernen Naby Keita, som to eksempler på mulige overganger.

Ekspert på fotballøkonomi, Rob Wilson, peker også på fenomenet der klubber utenfor England øker prisen på en spiller med 40-50 prosent når de selger til Premier League-klubber. Til BBC beskriver Wilson det som «hyper-inflasjon».

I sin spalte advarer Holt mot at boblen kommer til å sprekke, og at det vil kunne ramme klubbene hardt.

- Vi er fotballverdens Mel B (tidligere Scary Spice i Spice Girls). Vi tjener mye, og bruker like mye. Når det blir slutt på de gode tidene, vil vi lure på hva som skjedde. Vi betaler prisen for å bo i en verden der vi krever øyeblikkelelig tilfredsstillelse. Da Dani Alves glapp for City, var det bare Walker som kunne gjøre nytten, skriver Holt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere