RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsiktsvekkende innlegg på Chelseas hjemmeside

Chelsea klager på det de mener er altfor få straffer.
Chelsea klager på det de mener er altfor få straffer. Foto: Ben Stansall (Afp)
Klubben skriver at de har blitt urettferdig behandlet.

Chelsea er bare blitt tildelt to straffespark i årets Premier League. Det mener London-klubben er unormalt dårlig uttelling til en serieleder å være.

Chelsea-manager José Mourinho har tidligere denne sesongen hevdet at det pågår en dommerkampanje mot klubben. Portugiseren mener mange viktige avgjørelser har gått imot ligalederen, og nå får han støtte av sine egen arbeidsgiver i et oppsiktsvekkende innlegg på klubbens nettsider.

– Vår posisjon som klar ligaleder og som det laget med nest flest scorede mål, antyder at vi ikke kan beskrives som noe annet enn et angrepslag som tilbringer mye tid i motstanderens straffefelt, heter det der.

– Våre to nærmeste rivaler i Premier League denne sesongen, Manchester City og Arsenal, har begge fått sju straffespark. Det er flest i divisjonen. City har bare scoret ett mål mer enn Chelsea (58) og Arsenal to færre, argumenterer klubben videre.

Klart færrest
London-klubben påpeker i neste moment at de to lagene som endte foran Chelsea på tabellen sist sesong, Manchester City og Liverpool, ble tildelt flere straffer enn noe annet lag.

– Alt dette kan selvfølgelig komme av at lag som møter serielederen har vært ekstra forsiktige i sitt eget straffefelt. Vi har imidlertid mange minner som viser at dette ikke er tilfellet, skriver klubben.

Ser man på de siste fem sesongene, ligger Chelsea an til å få klart færrest straffespark denne sesongen. I 2011-12 endte laget på fem.

Trekker fram Costa
London-klubben understreker gjerne at sist laget fikk sjansen fra krittmerket var for over fire og en halv måned siden.

– Helt fra førsteomgangen i ligaåpningen mot Burnley har en rekke avgjørende straffesituasjoner gått mot oss, hevder klubben og peker spesielt på at Diego Costa er urettferdig behandlet.

– Diego Costa var offeret da han ble lagt i bakken etter å ha forsøkt å runde keeperen (mot Burnley). Han skulle også ha hatt straffe mot Liverpool og Paris Saint-Germain, skriver Chelsea.

London-klubben leder Premier League seks poeng foran Manchester City og har i tillegg én kamp til gode på sin argeste gullrival. Søndag møter laget Hull. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere