RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Owen: – Håper Hodgson viser litt eventyrlyst

UNGT: Michael Owen håper Roy Hodgson tørr å satse ungt i sommerens VM.
UNGT: Michael Owen håper Roy Hodgson tørr å satse ungt i sommerens VM. Foto: Sean Dempsey (Pa Photos)
Michael Owen mener de unge må få sjansen i sommerens VM.

Den tidligere landslagsspissen Michael Owen mener England må satse på unge spillere om laget skal oppnå suksess i neste måneds fotball-VM.

Owen fikk selv sin mesterskapsdebut som 18-åring under Frankrike-VM i 1998. Han anmoder Englands landslagssjef Roy Hodgson om å våge å ha Evertons midtbanetalent Ross Barkley (20) og Liverpools kantspiller Raheem Sterling (19) i startoppstillingen i VM.

Hodgson offentliggjør det engelske bruttotroppen mandag. Owen håper England-sjefen er vågal i valgene sine, for hvis ikke frykter han et nytt, skuffende mesterskap for «Three Lions».

- Jeg vil like det om Hodgson viser litt eventyrlyst i uttaket framfor å gjøre de trygge valgene. Om han gjør det, vil vise seg. Jeg håper inderlig at de unge får sjansen, skriver Owen i en kommentarartikkel i avisen Daily Telegraph lørdag.

- Jeg ble overrasket da jeg her om dagen leste at Ross Barkley ikke var garantert en plass i VM. For meg bør det ikke være en diskusjon om Barkley skal være med i 23-mannstroppen, men om han bør få være i startoppstillingen. Verden er full av forutsigbare spillere, mens det ikke er nok av de som har spesielle evner, fantasi og en «wow»-faktor» rundt seg, legger han til.

England er i en tøff VM-gruppe sammen med Italia, Uruguay og Costa Rica. Engelskmennene innleder mesterskapet mot Italia 14. juni. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere