*Nettavisen* Sport.

Pellegrini: - Ingen løsning å sparke meg

FRYKTER IKKE: Manuel Pellegrini blir ikke stresset av ryktene om at han får sparken. Foto: Jon Super (Ap)

Manuel Pellegrini frykter ikke for jobben sin.

Manuel Pellegrini er under enormt press etter Manchester City elendige vinter. Chileneren sier han ikke er redd for å få sparken.

City har hatt en elendig vinter og har gått fra å kjempe om seriegullet til å måtte jobbe for å sikre plass i neste sesongs mesterliga.

Søndag må formsvake West Ham slås når de kommer på besøk. City har riktignok noen poeng å gå på i kampen om mesterligaspill, men skulle de falle utenfor topp fire ville det vær en katastrofe for klubben.

- Det er veldig viktig for de store lagene å være med. Jeg er sikker på at vi slår West Ham og at vi kommer til mesterligaen, sier han, ifølge BBC.

Mange rykter
City har tapt fire av de seks siste seriekampene, og mange tror Pellegrini lever på lånt tid i City.

- Sånn er det når man er manager i en stor klubb, ikke bare Manchester City. Hvis resultatene ikke er gode nok, snakker man om å sparke manageren. Det er enkelt å gjøre, men ikke det rette for å komme framover.

- Jeg er veldig lykkelig i City, en av verdens største klubber. Jeg er fornøyd med fansen og eierne, men skuffet over resultatene. Likevel trives jeg. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og trenger ikke diskutere en forlengelse. Det første året var bra, det andre ikke like bra, sier han.

Spillere kan forsvinne
Pellegrini førte klubben til ligagull i fjor, men denne sesongen har ting ikke gått på skinner. Mange spillere har underprestert, og det er gitt signaler om store utskiftninger i stallen denne sommeren.

Aleksandar Kolarov, Gaël Clichy, Fernando, Samir Nasri, James Milner, Jesús Navas, Yaya Touré, Stevan Jovetic og Edin Dzeko kan komme til å forsvinne. Pellegrini sier riktignok at Touré ikke er til salgs, men Inter har åpenlyst sagt de vil hente den offensive midtbanespilleren.

- Man må tåle rykter, og jeg stoler på arbeidet jeg gjør. Man kan ikke vinne tittelen hvert år. Jeg tenker ikke på neste sesong. Jeg jobber videre siden jeg vet eierne og spillerne støtter meg. Derfor føler jeg ikke press. Jeg tenker på det som skjer nå, ikke framtiden, sier han.

Dersom Pellegrini får sparken, vil han lide samme skjebne for forgjenger Roberto Mancini. Italieneren førte City til gull i 2012, men fikk sparken sesongen etter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.