RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pellegrinis genistrek sørget for Sterling-show


BYTTE: Raheem Sterling fikk spille rett bak Wilfried Bony mot Bournemouth.
BYTTE: Raheem Sterling fikk spille rett bak Wilfried Bony mot Bournemouth. Foto: Andrew Yates (Reuters)
Sist oppdatert:
Raheem Sterling fikk spille sentralt i banen.

MANCHESTER CITY - BOURNEMOUTH 5-1:

Sergio Agüero og David Silva var begge skadet da Manchester City tok imot Bournemouth på Etihad Stadium lørdag ettermiddag. Mange fryktet at nettopp dét kunne være med på å felle de lyseblå.

Den tanken forsvant dog raskt. Allerede etter elleve minutter var stillingen 2-0 til vertene, og seieren var nærmest sikret. Mest sentrale av alle spillere, var Silva og Agüeros erstattere, Wilfried Bony og Raheem Sterling. Sterling scoret hat-trick, mens Bony nøyde seg med to scoringer.

Vertene stoppet ikke før det stor 5-1 på måltavlen. Glenn Murray scoret gjestenes mål.

Endret posisjon
Manuel Pellegrini var storfornøyd med 20-år gamle Sterlings prestasjoner, lørdag.

- Vi lot han spille mer sentralt, bak Bony i dag. Vi følte at han burde være nærmere Bony og nærmere målet. Med hans bevegelighet, trodde vi han kunne være farlig i den posisjonen. Det viste han absolutt i dag - han scoret jo tre mål, forklarer Pellegrini til BBC.

Det var altså en genistrek av chileneren å la lynvingen få spille mer sentralt i banen.

- Da vi kjøpte Raheem, sa jeg at vi kjøpte en ung spiller som trenger å utvikle seg. Han er ingen spiss, men han kan forbedre avslutningene sine. I dag viste han at han har forbedret dette, sier manageren.

Drømmeåpning
Sterlings mål kom allerede etter åtte minutter. En lang ball inn i feltet ble vakkert lagt igjen av Pablo Zabaleta. Høyrebacken fant Bony inne i feltet, som flikket ballen videre til Sterling. 20-åringen hadde ingen problemer med å score sitt andre ligamål for blåtrøyene.

Elleve minutter ut i kampen kom målet for Bony selv. Bacary Sagna la inn fra venstresiden, og inne i feltet gjorde Bournemouth-keeper Adam Federici en stor tabbe. Målvakten mistet innlegget rett ned i beina på ivorianske Bony, som trillet ballen i det åpne målet.

MÅL: Raheem Sterling sørget for at ingen Manchester City-fans savnet Sergio Agüero, lørdag.

Kortvarig glede
Halvveis ut i den første omgangen var det bortefansen som fikk grunn til å juble. Glenn Murray fikk avslutte upresset fra 20 meter. Ballen snek seg inn nede ved stolperota til Joe Hart, og gjestene var inne i kampen igjen.

Men gleden ble kortvarig for bortelaget. Kevin de Bruyne har nemlig begynt å servere målgivende pasninger på rekke og rad. Belgieren trillet vakkert gjennom Sterling, som dro seg inn i feltet og avsluttet sikkert. 3-1 til vertene.

Rett før pause la samme mann også på til 4-1, og hans hat-trick var komplett.

Roet seg
Den andre omgangen levde ikke på langt nær opp til den første. To minutter før full tid la likevel Wilfried Bony på til 5-1 for hjemmelaget. Det ble også sluttresultatet.

Med norske øyne, er det verdt å nevne at Joshua King kom inn for gjestene i det 74. minutt.

Tre poeng mot Bournemouth sørger for at Manchester City fortsetter på tabelltopp. Bortelaget ligger rett over nedrykksstreken etter ni kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere