Oppgjøret mellom Liverpool og Everton gikk mot 0-0 da Virgil van Dijk halvmotivert forsøkte seg på en volley fire minutter på overtid. Midtstopperen fikk ikke noe rent treff på ballen som forsvant høyt opp i luften, og nederlenderen på vei tilbake i posisjon da det utrolige skjedde.

Mens Everton-målvakt Jordan Pickford forsøkte å kontrollere ballen over mål, danset den heller to ganger i tverrliggeren før den spratt ut på banen igjen. Der ventet Liverpools Divock Origi som headet inn 1-0 til ellevill jubel og forbauselse på Anfield.

Les også: Mandagens Premier League-rykter.

Reprisene viste at Pickford faktisk holdt ballen i spill etter at den traff tverrliggeren første gang.

- Ballen traff tverrliggeren to ganger mens jeg forsøkte å flikke den over mål. Ballen spant mens jeg prøvde å sende den over, og hånden min traff tverrliggeren. Det var uflaks, men jeg er sterk mentalt og vil være klar igjen på onsdag, sa ulykksalige Pickford etter kampen ifølge Daily Mail.

19 år uten seier

Resultatet gjør at Evertons marerittrekke på Anfield fortsatte. Ikke på 19 år har de blå fra Merseyside tatt med seg alle tre poengene i et borteoppgjør mot Liverpool i ligaen.

- Jeg tror det er Everton-uflaksen på Anfield. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det nå, og jeg vil komme meg over det. Jeg vil bare beklage til Everton-fansen, fortalte Pickford som umiddelbart etter kampslutt holdt opp en beklagende hånd til de tilreisende supporterne.

Den engelske landslagsmålvakten hadde stått en god kamp før det gikk fullstendig galt på overtid. Både Xherdan Shaqiri og Sadio Mané måtte se sine forsøk renne ut i sanden i løpet av kampen, men den største målsjansen var det Evertons André Gomes som fikk før pause.

Portugiseren fikk headet på mål fra fem meter, men Liverpool-målvakt Alisson kom ut i en god gammeldags stjerne og avverget forsøket. Returen traff en forfjamset Gomes og gjorde så ballen rullet mot mål, men en oppofrende Joe Gomez reddet ballen på streken, før den traff Gylfi Sigurdsson på to meter og forsvant utenfor.

Holder følge

Symptomatisk nok ble bommen skjebnesvanger for Everton, mens de tre poengene var svært verdifulle for Liverpool, som dermed ikke tapte terreng til Manchester City.

Pep Guardiolas mannskap topper fortsatt Premier League med 38 poeng, mens Jürgen Klopps lag følger på annenplass med 36 poeng etter den noe heldige seieren mot de blå naboene.

Allerede tirsdag ruller ballen i Premier League igjen, og Pickford får en mulighet til å revansjere seg når Everton møter Newcastle onsdag.

- Det er alltid slik som keeper at det vil lede til mål om du gjør en tabbe. Dessverre hendte det med meg, men jeg er klar for Newcastle på onsdag, avsluttet keeperen.