Pinlig kollaps for City

HJEMMEFIASKO: Manchester City ledet komfortablet 2-0, men maktet likevel ikke å slå Burnley på eget gress.

HJEMMEFIASKO: Manchester City ledet komfortablet 2-0, men maktet likevel ikke å slå Burnley på eget gress. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Mistet tomålsledelse hjemme mot dumpekandidat.

28.12.14 19:15

MANCHESTER CITY - BURNLEY 2-2:

Manchester City benyttet seg ikke av muligheten til å kappe ned forspranget til serieleder Chelsea, da det kun ble 2-2 hjemme mot Burnley søndag.

Chelsea så ut til å ha gitt Manchester City en forsinket julepresang ved å spille 1-1 borte mot Southampton, men de lyseblå tok den ikke imot. Dermed forblir avstanden opp til London-laget på toppen av tabellen tre poeng.

City-manager Manuel Pellegrini så sitt snitt til å rullere på laget i det tøffe juleprogrammet. Blant annet ble formspilleren Yaya Touré hvilt i oppgjøret, mens kaptein Vincent Kompany også ble utelatt fra troppen for ikke å ta noen sjanser med belgierens skadeproblemer.

Men å ta lett på Burnley viste seg å være et feilsteg av Pellegrini. For selv om hjemmelaget ledet komfortabelt 2-0 ved pause, kriget gjestene seg tilbake i oppgjøret og sørget til slutt for å ta med seg ett poeng hjem fra Manchester.

Kortfattet Pellegrini

- Det var en stor mulighet til å få to poeng til. Alle trodde kampen var over på 2-0, men jeg har alltid sagt at kampene ikke er over før dommeren blåser, sa Pellegrini ifølge BBC.

David Silva sørget for en oppskriftsmessig ledelse da han i det 23. minutt trillet ballen forbi Tom Heaton i Burnley-målet. Spanjolen mottok ballen på sju meter, vendte opp og sendte ballen rolig inn i nettmaskene.

Men selv om City hadde mye ball, var det langt mellom de store mulighetene. Den neste kom ikke før etter 34 minutter, men da ble det sågar mål ut av det.

Fernandinho mottok ballen på 20 meter, tok ett touch til siden før han med innsiden skrudde ballen helt oppe i krysset. Resten av omgangen brukte hjemmelaget på å trille ball og spasere inn til en 2-0-ledelse til pause.

Burnley kom tilbake

Derfor var overraskelsen stor da det var Burnley som kom raskest ut av startblokkene etter hvilen. Allerede to minutter ut i omgangen var en offsideplassert George Boyd frampå og pirket et Danny Ings-skudd i mål.

Assistentdommeren holdt imidlertid flagget nede, og reduseringen ble stående.

City fikk roet seg litt etter sjokket, men slet med å skape muligheter som kunne avgjøre oppgjøret. Da kjempet Burnley seg mer og mer inn i kampen, og benyttet seg av muligheten til å stjele med seg ett poeng mot topplaget.

I det 82. minutt falt en andreball i føttene på Ashley Barnes. 25-åringen brukte kort tid på å tenke seg om før han dunket ballen opp i lengste hjørne.

Joe Hart var sjanseløs og måtte se to poeng glippe da ballen suste i nettmaskene.

Mens Manchester City beholder sin andreplass på tabellen, blir Burnley værende på nest siste. 1. nyttårsdag reiser Burnley til Newcastle, mens Manchester City tar imot Sunderland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.